Aviz gospodinelor: sarmalele si carnatii din carne de strut sunt din ce in ce mai cautate VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:40

Va vine sa credeti ca dintr-un singur ou pot manca si 10 oameni? O omleta, de pilda, e echivalentul a 30 - 40 de oua de gaina.

Daca va intrebati cat v-ar costa, ei bine, nu mai mult de 25 de euro, spune proprietarul. De patru ori mai mult insa trebuie sa scoata din buzunar cei care vor ouale golite de continut, dar impestritate in Moldova.

Aviz gospodinelor. Mai nou, strutul poate ajunge pe masa dumneavoastra de sarbatori sub forma de sarmale ori carnati. Da, ati auzit bine! Carnea uriasei pasari este considerata o delicatesa. Unde mai pui si ca are un continut scazut de colesterol.


Dar, pana sa ajunga in farfurie, iata cum sunt crescute pasarile gigant. Un strut adult consuma 3 kilograme de lucerna si cereale, pe zi. Chiar daca vi se pare o cantitate impresionanta, ei bine, trebuie sa stiti ca asa ajunge pasarea sa cantareasca si 160 de kilograme.

Asta la 2 metri si jumtate inaltime. Nu va ganditi insa ca greutatea o impedica sa alerge si cu 60 de kilometri la ora.
Noroc ca nu exista radar pentru struti.

Chiar daca intretinerea lor costa, proprietarii nu se plang. Pentru un singur kilogram de carne, cumparatorii platesc 10 euro, iar in viu, la abatorizare, 2.5 euro.

In plus, de la strut, aproape totul se foloseste. Pielea, de pilda, e ravnita in marochinariile de lux, penele, in lumea modei, dar si in industria electronica, fiindca au proprietati electrostatice.