Avocații fraților Duduianu cer schimbarea încadrării. Unul dintre frați este acuzat că minte

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 nov 2023, 02:50

Schimbarea încadrării poate fi asemuită cu o pedeapsă mai blândă, dacă aceștia vor fi găsiți vinovați și, prin urmare, condamnați

Sursa: Facebook

Cu puțin timp înainte ca dosarul morții lui Emi Pian să ajungă la final, unul dintre frații Duduianu este acuzat că a mințit, iar avocații cer ca încadrarea să fie schimbată.

Etapa de audiere a martorilor s-a încheiat, iar finalul procesului morții lui Emi Pian este aproape, doar că avocații fraților Duduianu au cerut o schimbare.

Avocații fraților Duduianu cer schimbarea încadrării în cazul morții lui Emi Pian

Avocații au cerut ca încadrarea juridică să fie schimbată din „tentativă de omor” în „complicitate la lovire” sau, în subsidiar, în „vătămare corporală”.

De asemenea, avocatul vărului lui Emi Pian, Drăghici Ionuț Gheorghe, a solicitat același lucru.

Schimbarea încadrării poate fi asemuită cu o pedeapsă mai blândă, dacă aceștia vor fi găsiți vinovați și, prin urmare, condamnați, relatează fanatik.ro.

Acesta a fost acuzat că a luat parte la agresarea lui Gheorghe Richard Emmanuel, cel care l-a înjunghiat mortal pe interlopul Emi Pian.

Conform informațiilor din dosar, Vasile Duduianu (Grațian Pian) a fost surprins pe imaginile de la urgență împreună că Richard Emanuel, care avea lovituri de topor pe spate.

Citește și: Cum a fost surprins Florin Salam la mormântul lui Emi Pian în Vinerea Mare. Mesaj emoționant în memoria prietenului său: ”Care-şi apără familia de acolo de sus”

Mai mult decât atât, avocatul lui Emanuel susține că, pe imaginile surprinse pe camerele de filmat din spital, Duduianu nu avea răni care să fie vizibile, dar rănile i se vedeau pe pozele de

a doua zi, făcute de polițiști.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Avocatul lui Richard Emmanuel nu crede în totalitate în informațiile din dosar

Duduianu are un certificat medico-legal ce demonstrează existența unor răni provocate de un obiect ascuțit. Cu toate acestea, avocatul lui Richard nu este convins de autenticitatea informațiilor.

„Avocatul ales al inculpatului solicită a se avea în vedere că certificatul medico-legal nu poate preciza data exactă la care ar fi avut această presupusă agresiune, existând suspiciunea că la acea dată, în dimineața când s-a prezentat la spital, inculpatul nu avea nicio vătămare pe corp, aceasta a apărut ulterior”.

Gheorghe Richard Emanuel a pledat vinovat pentru moartea lui Emi Pian, dar susține că s-a apărat. Mai mult decât atât, în dosar este specifiat faptul că acesta a recunoscut că a folosit un cuțit atunci când rudele lui Emi Pian au venit la fața locului.

Decesul lui Emi Pian a avut loc pe data de 4 august 2020, în urma unui conflict care a luat naștere din cauza faptului că două clanuri au împrumutat bani aceleiași persoane.

Discuțiile aprinse s-au mutat în fața casei.

Citește și: Un cunoscut om de afaceri a fost găsit mort în pădurea Băneasa din București, după ce dispăruse de trei luni de acasă

Emi Pian a murit la Spitalul Universitar din cauza mai multor plăgi prin înjunghiere. Clanul Duduianu, din care acesta făcea parte, este unul dintre cele mai temute clanuri din întreaga țară.