Avortul

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:07

Avortul este întreruperea prematură a sarcinii.

România, pe locul 3 în Europa după numărul de avorturi

Doar 10% dintre româncele care ştiu despre existenţa contraceptivelor le şi folosesc, iar numărul avorturilor, 350 pe zi, în medie, plasează România pe locul trei în Europa din acest punct de vedere.

"În 2008, de pildă, în România s-au făcut aproape 128.000 de avorturi, dintre care 10% la categoria de vârstă 15-20 de ani. Mai multe decât în România s-au făcut doar în Marea Britanie şi Rusia.

Este esenţial ca femeile, în special cele tinere, să înţeleagă faptul că avortul nu este o metodă de contracepţie şi că are consecinţe psiho-sociale grave. Din punctul nostru de vedere, ne dorim că măcar 30-40% dintre cupluri să folosească metode contraceptive moderne", spune preşedintele Asociaţiei de Planificare Familială din România (APFR), dr. Cristiana Bîrlădeanu.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

În

opinia şefului Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Elias, dr. Radu Vladareanu, avortul a devenit, din păcate, un fenomen social, iar asta nu doar în România, ci şi la nivel mondial. "De cele mai multe ori, cauzele unui avort sunt de tip social, şi nu medical, incluzând situaţia financiară a mamei, statutul social şi cel profesional", spune dr. Vladareanu.
În România, statul s-a implicat în susţinerea planificării familiale începând cu 1993, când au fost deschise, în mediul urban, 230 de cabinete cu acest profil.
Programul a fost extins din 2000 şi în rural.
 

 

Taguri: