BAC 2020. Barem limba și literatura maternă, sesiunea de toamnă 2020. Rezolvarea subiectelor

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 30 ian 2021, 13:30
Foto(14)

Candidații care aparțin minorităților naționale susțin joi ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, proba la Limba şi literatura maternă.

Proba la Limba şi literatura maternă este programată pentru data de 27 august și la fel ca în cazul celorlalte probe, elevii vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor. Timpul va fi calculat din momentul în care fiecare elev va intra în posesia foilor cu subiectele de examen.

UPDATE: Baremul de rezolvare la limba și literatura maternă.

Limba germană

Limba maghiară, profil real

Limba maghiară, profil uman

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Limba italiană

Limba slovacă

Limba ucraineană

Barem limba și literatura maternă. Cum se rezolvau corect subiectele primite de elevi?

Ultima probă a examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, începe la ora 9, însă accesul elevilor în sălile de examen a fost permis doar până la ora 8:30.

În intervalul 7:30-8:30, elevii au fost testați pentru coronavirus. Măsura a fost impusă înainte de fiecare probă scrisă, totul pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Citeste si: Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la limba și literatura maternă

Subiectele primite de elevi la Limba și literatura maternă, dar și baremul de corectare vor fi postate pe site-ul Ministerului Educației, dar vor putea fi consultate și pe https://www.kanald.ro/.

Când vor fi publicate rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020?

Potrivit calendarului oficial publicat de Ministerul Educației, primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, vor fi făcute publice pe data de 2 septembrie, până la ora 12. Elevii care nu sunt mulțumiți de nota obținută pot depune o contestație în aceeași zi, în intervalul 12-16.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Matematică

Între 2 și 4 septembrie vor fi rezolvate contestațiile, iar pe data de 5 septembrie elevii vor afla rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, elevii trebuie să fi susținut competențele digitale și lingvistice, dar și să fi fost prezenți la toate cele 3 probe scrise. Nota minimă pe care aceștia trebuie să o obțină la fiecare probă scrisă în parte este 5, însă pentru a promova examenul de Bacalaureat trebuie ca media finală să fie mai mare de 6, în caz contrar, elevii vor fi declarați respinși.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la Economie și cum se rezolvau