BAC 2020: ce se intampla cu elevii care au temperatura peste 37.3 la examen

Autor: B.M.
Elevi la examenul de Bacalaureat

BAC 2020: Ministrul Educatiei a spus ce se va intampla cu elevii care au temperatura ridicata in ziua examenului.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a dezvaluit raspunsul la o intrebare pe care o aveau multi elevi si parinti. Oficialul a vorbit in cadrul unui interviu pentru Digi24 despre ce se va intampla cu elevii care au temperatura mai mare de 37.3 grade Celsius in ziua examenului.

Astfel, este posibil ca acestia sa sustina probele de la BAC 2020 intr-o sala separata sau sa sustina examenul ulterior, rezolvand subiectele de rezerva care vor fi extrase.

Citeste si: Ultima ora! Anunt oficial: ce se intampla cu scolile din toamna. Cum se vor sustine cursurile

BAC 2020: ce vor face elevii care au temperatura in ziua examenului

"Daca reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca, daca se depaseste temperatura de 37,3, este bine sa nu intre in scoala elevul sau un cadrul didacic, cred ca trebuie sa respectam aceste reguli.

Am primit recomandari cu privire la masurile necesare redeschiderii creselor, after-school-urilor, caminelor si aici e prevazut clar ca acele persoane care au temperatura inregistrata de 37,3, se recomanda reluarea masurarii temperaturii dupa o perioada de 2-5 minute", a spus Monica Anisie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Ne-am gândit ca s-ar putea sa existe o sala de clasa pentru acei elevi care doresc sa intre la examen si sa fie izolati de toti ceilalti, sa sustina probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezerva, cum de altfel s-a mai intâmplat si in anii trecuti", a mai spus ministrul.

Citeste si: Calendarul oficial BAC 2020: cand incep examenele. Lista completa

BAC 2020: solutii pentru elevii care au COVID-19 in ziua examenului

Referitor la elevii care sunt testati pozitiv cu COVID-19 sau la cei care sunt izolati la domiciliu, Ministrul Educatiei a declarat ca se lucreaza la o procedura speciala pentru sustinerea probelor de examen BAC 2020, care va fi definitivata in curand.

"Exista prevederi in cadrul metodologiei de organizare si desfasurare a examenelor nationale, de Bacalaureat sau Evaluare Nationala.

Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se afla in izolare sau cei care sunt confirmati pozitiv cu noul coronavirus, dar si cei care au afectiuni cronice sau cei care prezinta un anumit risc de infectie sau de a dezvolta complicatii. Vor sustine probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educatiei o realizeaza in aceasta perioada, alaturi de reprezentantii Ministerului Sanatatii", a spus ministrul.

Citeste si: Înscrieri BAC 2020. Calendarul complet pentru Bacalaureat 2020! Se dă startul la probele scrise între 22 şi 25 iunie

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.