BAC 2020. La ce oră trebuie să ajungă elevii în incinta liceului pentru a putea intra la proba de matematică

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 30 ian 2021, 10:35
Examenul de Bacalaureat 2020, proba la matematică
Sursa: PixaBay

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 începe luni, 24 august. La ce oră trebuie să ajungă elevii în incinta liceului pentru a putea intra la proba de matematică?

Emoții mari pentru absolvenții de clasa a XII-a. Astăzi începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020, astfel că toți cei care nu au reușit să susțină examenul în toamnă sau nu au obținut notă de trece, acum pot face acest lucru.

BAC 2020. Ora la care elevii trebuie să ajungă la liceu pentru a susține proba la matematică

Examenul de Bacalaureat 2020 începe cu proba la Limba și literatura română, iar în zilele următoare, elevii vor susține proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, dar și proba la alegere, în

funcție de profilul liceului absolvit.

Citeste si: Rezultate finale contestații Bacalaureat. Notele anonimizate au fost publicate pe EDU.RO

Proba la matematică este programată pentru data de 25 august 2020. Deși proba începe la ora 9:00, elevii trebuie să fie în clase în intervalul 7:30-8:30. La fel cum s-a întâmplat și la sesiunea de Bacalaureat din vară, absolvenții de liceu vor trece, înainte de a intra în sala de examen, prin triajul epidemiologic, măsură impusă pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

După intrarea în sala de examen, elevii vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea cerințelor, timpul fiind calculat în funcție de momentul în care sunt împărțite subiectele. Ulterior, după finalizarea examenului, elevii vor putea consulta baremul de corectare pentru a vedea modalitatea corectă de rezolvare a subiectelor.

Elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, trebuie să știe că nu au voie să intre în sălile de examen cu materiale care le-ar putea folosi pentru rezolvarea subiectelor, iar în această categorie intră: telefoanele mobile, căștile audio, manualele, cărțile, memoratoarele, culegerile, mijloacele electronice de

calcul sau de comunicare. În momentul intrării în sala de examen, elevii au obligația de a lăsa toate obiectele personale în sala stabilită de comisia de bacalaureat. 

Citeste si: Note BAC EDU.RO. Ultimele informații de la Ministerul Educației Naționale

Citeste si: Note BAC EDU.RO. Ultimele informații de la Ministerul Educației Naționale

Condiții pentru promovarea examenului de Bacalaureat

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, absolvenții de clasa a XII-a trebuie să fi susținut examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să susțină toate probele scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media finală a probelor scrise să fie cel puțin 6. În cazul în care aceste condiții nu sunt îndeplinite, candidatul este declarat respins.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Calendarul examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă

În sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020, probele scrise vor avea loc în perioada 24-27 august.

24 august- proba scrisă la Limba şi literatura română

25 august- proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie 

26 august- proba la alegere a profilului și specializării

27 august- proba la Limba și literatura maternă

2 septembrie- afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor

2-4 septembrie- rezolvarea contestațiilor

5 septembrie- afișarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor

 

Citeste si: BAC 2020: Începe sesiunea de toamnă! Calendarul examenelor

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.