BAC 2020: Schimbarea anuntata de ministrul Educatiei. Ce se intampla cu probele de competente

Author: B.M.
Actualizat: 26 ian 2021, 09:50
BAC 2020

BAC 2020: Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca in acest an probele de competente s-ar putea desfasura online.

Potrivit unui anunt anterior, calendarul examenului de BACALAUREAT 2020 a fost modificat in acest an. Astfel, se vor sustine mai intai probele scrise, care vor incepe in data de 22 iunie, urmand ca cele de competente sa fie date ulterior, incepand cu data de 29 iunie.

Citeste si: Ce se întâmplă cu elevii care nu au participat la cursurile online? Ministrul Educației a spus cum va fi încheiată situația școlară

BAC 2020: Cum se sustin probele de competente in acest an

Potrivit edupedu.ro, pentru a veni in sprijinul elevilor, ministrul Educatiei a declarat ca aceste probe de competente s-ar putea desfasura online, o decizie finala in aceasta privinta urmand a fi luata saptamana viitoare.

"Examenele vor incepe pe 15 iunie – Evaluarea Nationala, iar Bacalaureatul – avem o modificare: sustinem intai probele scrise incepand pe 22 iunie, dupa care vom sustine probele de competente.

"Aici avem in lucru cateva propuneri referitoare la aceste probe de competente, luam in calcul posibilitatea ca acestea sa se desfasoare online, dar decizia o vom prezenta saptamana viitoare, dupa ce ne vom consulta marti in sedinta Comisia de Dialog Social", a declarat Monica Anisie.

Citeste si: BAC 2020: o noua informare de la Ministerul Educatiei! Ce se intampla cu examenul de Bacalureat din acest an

BAC 2020: o noua modificare pregatita de Ministerul Educatiei

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Potrivit edupedu.ro, ministerul Educatiei pregateste inca o modificare pentru examenul de BACALAUREAT 2020. Astfel, se intentioneaza sa se renunte la centrele zonale de examinare.

Liceenii care fac naveta, spre exemplu, vor putea sustine astfel examenul de BACALAUREAT la o scoala din localitatea lor de domiciliu.

Masura ar putea fi implementata tot pentru a asigura respectarea distantarii sociale, pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț despre examenele naționale. Ce măsuri s-au luat

BAC 2020: calendarul examenului de BACALAUREAT 2020

Iata cum arata calendarul pentru examenul de BACALAUREAT din 2020 pana in acest moment:

22 iunie 2020: Limba si literatura romana – examen scris

23 iunie 2020: Limba si literatura materna – examen scris

24 iunie 2020: Proba obligatorie a profilului – examen scris

25 iunie 2020: Proba la alegere a profilului si specializarii – examen scris

29 iunie- se incepe sustinerea probelor de competente.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.