Proba la alegere le oferă absolvenților de liceu care susțin examenul de Bacalaureat posibilitatea de a alege între mai multe materii, astfel că, în funcție de profilul absolvit, aceștia pot rezolva subiecte la Geografie, Chimie, Fizică, Informatică, Biologie sau Economie.
Ce subiecte au primit elevii care au susținut proba scrisă la geografie?
UPDATE: SUBIECTELE PE CARE ELEVII LE-AU AVUT DE REZOLVAT LA GEOGRAFIE.
Ultima probă a examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, este pentru foarte mulți elevi cea la geografie. Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au la dispoziție trei ore, timp calculat din momentul în care este finalizată împărțirea subiectelor. Proba scrisă la Geografie începe la ora 9, însă elevii trebuie să fie în săli până la ora 8:30.
Citeste si: BAC 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la economie. Vezi baremul
În această sesiune a examenului de Bacalaureat, la fel cum s-a întâmplat și în cea din vară, elevii au fost tesați pentru coronavirus, astfel încât să fie prevenită răspândirea virusului în comunitate.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Subiectele primite de elevi pentru proba scrisă la geografie vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, dar și pe https://www.kanald.ro/.
Cerințele au fost gândite astfel încât să cuprindă materia pe care elevii au reușit să o parcurgă în timpul anului școlar 2019-2020.
Citeste si: BAC 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la informatică. Vezi baremul
BAC 2020 toamnă. Barem geografie. Cum se rezolvau corect subiectele?
BAREMUL LA GEOGRAFIE:
Elevii nerăbdători să afle cât de bine au rezolvat cerințele primite la geografie vor putea consulta baremul oficial. Acesta va fi publicat de Ministerul Educației după terminarea probei, în jurul prânzului, dar va fi actualizat și pe kanald.ro.
În această sesiune de Bacalaureat s-au înscris peste 42.700 de candidați, iar dintre aceștia, aproximativ 24.900 de elevi provin din promoția 2019-2020, restul fiind din promoțiile anteriorare. Pentru a promova examenul, elevii trebuie să susțină toate cele 3 probe scrise, dar și competențele digitale și lingvistice. Mai mult, este necesar ca la fiecare probă scrisă să obțină cel puțin nota 5, iar media finală să fie mai mare de 6.
Citeste si: Bacalaureat 2020 toamnă. Ce subiecte au picat la examenul de Istorie