BAC 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba și literatura română

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 30 ian 2021, 10:30

Bacalaureat 2020, sesiunea toamna a inceput cu proba la Limba si literarura romana. Ce subiecte au de rezolvat elevii.

UPDATE: Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba si Literatura Romana, sesiunea de toamna a Bacalaureatului 2020.

Peste 40 de mii de elevi sustin proba la Limba si literatura Romana din sesiunea de toamna a bacalaureatului 2020. Absolventii de la real si uman au trei ore la dispozitie sa rezolve subiectele, care vor fi afisate ulterior pe site-ul Ministreului Educatiei, impreuna cu baremul de corectare.

Proba scrisa la Limba romana dureaza trei ore si incepe la ora 9:00. Rezultatele se vor afisa pe 2 septembrie, pana la orele pranzului, iar numele candidatilor vor fi anonimizate, ca si in prima saptamana. Contestatiile vor putea sa fie depuse in aceeasi zi, intre orele 14:00 si 20:00, in format fizic si electronic.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nota minima de promovare la BAC 2020 toamna este 5 pentru fiecare proba, iar media trebuie sa fie minim 6 pentru promovarea examenului de bacalaureat.

Primele rezultate vor fi publicate pe 2 septembrie, pe Edu.ro, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi. Elevii isi vor putea contesta notele atat fizic, dar si electronic. Rezultatele finale vor fi comunicate sambata, 5 septembrie.

Care este regulamentul de desfasurare a Bacalaureatului

"Pentru rezolvarea subiectelor, candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita in sala de examen.

Pentru elevii care solicita si primesc, in cazuri justificate, aprobarea Comisiei Nationale in vederea sustinerii probelor cu subiectul de rezerva, se organizeaza proba scrisa/probele scrise dupa finalizarea ultimei probe prevazute in calendarul de desfasurare a examenului. Este interzisa introducerea in salile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete etc. De asemenea, elevii vor fi informati ca este interzis accesul in sali cu orice fel de lucrari: manuale, dictionare, notite, insemnari etc.,
precum si cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)"
, explica MEC.