Subiecte BAC 2021 istorie. O nouă zi plină de emoții pentru elevii de clasa a XII-a. Cei care au terminat un liceu cu profil uman susțin astăzi cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului, ceea ce înseamnă că vor avea de rezolvat subiecte la istorie. Edu.ro va prezenta subiectele de Bac la istorie 2021, dar și baremul de corectare la istorie, iar acestea se vor regăsi și pe site-ul Kanald.ro.
BAC 2021! Barem de corectare la istorie conform edu.ro
Baremul de corectare la istorie a fost publicat pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro. Iată rezolvările corecte ale cerințelor și grila de corectare a lucrărilor la istorie.
UPDATE ORA 12:55: Au fost afișate subiectele de BAC 2021 la istorie. Iată ce variantă au primit elevii care au absolvit un liceu cu profil uman.
SUBIECTE BAC 2021 istorie. Cerințele pe care elevii de la uman le-au avut de rezolvat
SUBIECTE BAC 2021 istorie. Proba obligatorie a profilului presupune ca elevii de clasa a XII-a să primească subiecte în funcție de profilul liceului pe care l-au absolvit. Astfel, dacă cei de la real sau științele naturii au de rezolvat subiecte la matematică, diferite ca nivel de dificultate, elevii de la uman primesc subiecte la istorie.
Subiectele de BAC la istorie sunt elaborate pe baza programei școlare, cu mențiunea că în anul 2021, aceasta a fost modificată. Mai exact, având în vedere că elevii nu au putut merge la școală din cauza pandemiei de coronavirus, iar cursurile s-au desfășurat în mediul online, Ministerul Educației a considerat necesar să reducă din materia de examen. Cu toate acestea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că acest lucru nu a făcut ca dificultatea subiectelor să scadă, autoritățile dorind să testeze gradul de pregătire al absolvenților de liceu.
Elevii de clasa a XII-a, profil uman, vor primi subiectele de BAC 2021 la istorie pe foi, iar din momentul în care acestea vor fi împărțite, elevii au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea cerințelor. Lucrările trebuie redactate doar cu pix sau stilou de culoare albastră.
SUBIECTE BAC 2021 istorie. Ce nu au voie elevii să facă în timpul examenului?
Candidații examenului de Bacalaureat 2021 trebuie să țină cont de regulile după care se desfășoară probele. Aceștia trebuie să se prezinte în sala de examen în intervalul 8-8:30 și să aibă asupra lor actul de identitate. Elevilor le este interzis să intre în examen cu caiete, cărți, culegeri, notițe, telefoane mobile, căști, iar dacă asupra lor sunt descoperite astfel de obiecte, chiar dacă nu au fost folosite, elevii sunt eliminați din examen și lucrarea lor este notată cu 1.
Elevii nu au voie să comunice cu nimeni în timpul examenului de Bacalaureat 2021. Cei care copiază la BAC 2021 nu mai au dreptul de a se înscrie la examen în următoarele 2 sesiuni.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Calendar Bacalaureat 2021
Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2021 se desfășoară în intervalul 28 iunie- 1 iulie, după următorul calendar oficial prezentat de Ministerul Educației:
- 28 iunie 2021: Limba și literatura română- proba E.a)- proba scrisă
- 29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului- proba E.c)- proba scrisă
- 30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)- proba scrisă
- 1 iulie 2021: Limba și literatura maternă- proba E.b)- proba scrisă
- 5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00- 18,00
- 6- 9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor
- 9 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale
Bacalaureat 2021. Când sunt afișate rezultatele la BAC 2021 și care sunt condițiile pentru ca un elev să fie declarat admis?
Potrivit calendarul oficial al examenului de Bacalaureat 2021, primele rezultate urmează să fie afișate pe 5 iulie 2021, după ora 12:00. Elevii care consideră că au fost nedreptățiți și merită o notă mai mare pot depune contestație pe 5 iulie, între orele 12-18.
Contestațiile vor fi rezolvate între 6 și 9 iulie, iar notele finale vor fi afișate de Ministerul Educației pe 9 iulie 2021.
Pentru a putea promova examenul de Bacalaureat 2021, elevii de clasa a XII-a trebuie să participe la toate cele 3 probe scrise și să obțină la fiecare minimum nota 5, însă media finală la BAC 2021 trebuie să fie 6 pentru a putea fi declarați admiși. În plus, o altă condiție pentru a promova examenul maturității este ca absolvenții de clasa a XII-a să își fi echivalat probelele de competențe digitale și lingvistice, având în vedere că în 2021 probele orale nu au mai putut fi susținute din cauza pandemiei de coronavirus.
Citeste si: Bacalaureat 2021. Ce înseamnă, de fapt, echivalarea notelor de la probele orale