Subiecte BAC 2021 matematică. Examenul de Bacalaureat 2021 continuă cu proba obligatorie a profiliului, matematică sau istorie. Subiectele la matematică pe care elevii le vor primi la examenul de Bacalaureat 2021 vor fi afișate atât pe edu.ro, cât și pe Kanald.ro, imediat după încheierea probei.
BAC 2021! Barem de corectare la matematică
Pe edu.ro a fost afișat baremul de corectare la matematică.
MATE INFO
TEHNOLOGIC
ȘIINȚELE NATURII
PEDAGOGIC
UPDATE 11:34: Iată ce subiect au primit elevii de la mate-info la examenul de Bacalaureat 2021, proba la matematică.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
UPDATE 10:47: Vezi ce subiecte au primit la matematică elevii de clasa a XII-a de la specializările Științele naturii și tehnologic.
Științele naturii
Tehnologic
SUBIECTE BAC 2021 matematică. Iată ce exerciții și probleme au avut elevii de rezolvat
Elevii de clasa a XII-a care au terminat un liceu cu profil real sau profilul științe ale naturii susțin astăzi cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat 2021,
proba obligatorie a profilului. Astfel, elevii primesc la BAC 2021 subiecte la matematică, dar care diferă din punctul de vedere al dificultății. Absolvenții unui liceu cu profil real primesc subiecte la matematică mai grele (M1), în timp ce elevii de la profilul științe ale naturii primesc subiecte cu un nivel de dificultate mai scăzut (M2).În acest an, pe fondul pandemiei de coronavirus, orele s-au desfășurat mai mult în mediul online, motiv pentru care Ministerul Educației și Cercetării a luat decizia de a modifica programa școlară, astfel încă să fie eliminată materia pe care elevii nu
„Programa de examen a fost adaptată la specificul acestui an școlar și în fiecare noapte/dimineață dinaintea examenelor, împreună cu colegii din comisia națională de evaluare pentru fiecare disciplină, vor fi extrase, apoi verificate și reverificate subiectele, baremul de corectură, toate aceste lucruri, pentru a face tot posibilul în vederea unei promovări cât mai ridicate, fără să coborâm gradul de dificultate al subiectelor, dar insistând pe formularea clară a acestor subiecte, care să fie adecvate pregătirii elevilor pentru examenul de bacalaureat”, a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.
Citeste si: SUBIECTE BAC 2021 română. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect subiectele
La ce oră trebuie să ajungă elevii în sală pentru examenul de BAC 2021? Regulile anunțate pe edu.ro
Examenul de Bacalaureat 2021 se va desfășura și în acest an după un set de reguli care au fost amintite pe site-ul edu.ro. Accesul elevilor de clasa a XII-a în sălile de examen se face în intervalul 8- 8:30, iar proba scrisă la matematică începe la ora 9:00.
Elevii nu au voie să aibă asupra lor materiale ajutătoare, telefoane mobile sau dispozitive care să le permită să comunice cu exteriorul. Absolvenții de clasa a XII-a care nu respectă aceste reguli vor fi eliminați din sala de examen și vor primi nota 1. În plus, cei care copiază la examenul de Bacalaureat 2021 trebuie să știe că nu mai pot susține examenul în următoarele 2 sesiuni și nu pot fi luate în considerare sesiunile speciale.
Candidații la examenul de Bacalaureat 2021 au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea exercițiilor și problemelor la matematică. Elevii pot folosi în momentul redactării lucrării doar cerneală sau pastă de culoare albastră. În timpul probei la matematică, elevilor le este permis să folosească și instrumente de desen.
BAC 2021. Ce trebuie să facă un elev pentru a promova examenul?
Pentru promovarea examenului de Bacalaureat 2021, absolvenții de clasa a XII-a trebuie să îndeplinească mai multe condiții. În primul rând, aceștia trebuie să fi susținut sau echivalat probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. În al doilea rând, elevii trebuie să participe la toate probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2021 și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probe. Pentru a putea fi declarați admiși, elevii trebuie să obțină cel puțin media 6 la BAC 2021.
Elevii de clasa a XII-a nu au mai susținut probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, acestea fiind echivalate cu notele obținute în timpul anului școlar.
Calendar Bacalaureat 2021. Când sunt programate probele scrise?
Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de vară, se desfășoară în perioada 28 iunie-1 iulie 2021. Primele rezultate la BAC 2021 vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 12. Contestațiile pot fi depuse tot pe 5 iulie, în intervalul 12:00-18:00.
Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2021 vor fi afișate pe data de 9 iulie 2021.
- 28 iunie 2021: Limba și literatura română- proba E.a)- proba scrisă
- 29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului- proba E.c)- proba scrisă
- 30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)- proba scrisă
- 1 iulie 2021: Limba și literatura maternă- proba E.b)- proba scrisă
- 5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00- 18,00
- 6- 9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor
- 9 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale