BAC 2021, sesiunea de toamnă. La ce oră încep examenele probelor la alegere? Toți candidații trebuie să știe asta!

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 29 iul 2022, 18:55
Proba la alegere a examenului de BAC 2021 începe la ora 9:00
Sursa: PixaBay

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Vezi când are loc proba la alegere în funcție de profil și specializare, dar și la ce oră încep examenele.

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 este pe punctul de a se încheia, candidații urmând să susțină proba la alegere în funcție de profilul liceului pe care l-au absolvit. La ce oră trebuie să fie elevii la școală și când încep examenele scrise pentru proba la alegere?

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Ora la care începe proba la alegere

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Elevii de clasa a XII-a care au decis să susțină examenul de Bacalaureat în a doua sesiune sau care nu au promovat examenul maturității din prima se pregătesc pentru ultima probă de BAC 2021, sesiunea de toamnă. Mai exact, absolvenții unui liceu cu profil real vor susține proba scrisă la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică, în timp ce elevii care au terminat un liceu cu profil uman vor avea de rezolvat subiecte la Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie și filosofie. 

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Pentru ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat din acest an, candidații trebuie să ajungă în sălile de examen până la ora 8:30. După această oră nu le va mai fi permis accesul în centrele de examen. Proba la alegere va începe la ora 9:00 și se va desfășura pe parcursul a trei ore. În acest interval de timp, candidații la BAC 2021 vor putea rezolva cerințele de pe foile cu subiecte. 

Citeste si: SUBIECTE BAC 2021 matematică, sesiunea de toamnă. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile și problemele

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Reguli pe care elevii trebuie să le respecte în timpul probei

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Elevii care s-au înscris în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2021, care se desfășoară în perioada august-septembrie 2021,  trebuie să știe că este foarte important să respecte toate regulile care au fost impuse și până în prezent.

Accesul în sala de examen trebuie să se facă în intervalul menționat. Elevii nu au voie să aibă asupra lor materiale ajutătoare și nici nu pot comunica cu restul candidaților sau cu persoane aflate în exterior. Cei care încearcă să facă acest lucru vor fi eliminați din examen și vor putea susține din nou examenul de Bacalaureat 2021 peste două sesiuni. 

Există reguli și în ceea ce privește redactarea lucrărilor.

Candidații la BAC 2021 pot rezolva cerințele doar folosind pix de culoare albastră sau stilou cu cerneală albastră.

Examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă, se va încheia pe 19 august 2021 cu proba la limba maternă. 

Pe 31 august 2021 vor fi publicate rezultatele examenului, până la ora 12:00, iar acestea vor putea fi consultate atât la avizierele unităților de învățământ, cât și online, pe site-ul edu.ro. Elevii pot depune contestații pe 31 august 2021, între orele 12 și 18. Lucrările lor vor fi recorectate, iar notele finale vor fi afișate pe 3 septembrie 2021. Dacă nota primită după contestație va fi mai mică decât cea acordată inițial, elevii nu vor mai putea cere o nouă corectare a lucrării, aceasta din urmă fiind nota finală.

Citeste si: SUBIECTE BAC 2021 istorie, sesiunea de toamnă. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai rezolvat corect cerințele

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.