BAC 2021, sesiunea de toamnă. La ce oră începe examenul obligatoriu al profilului?

Autor: Amalia Georgescu
Ora la care începe proba obligatorie a profilului la BAC 2021, sesiunea de toamnă
Sursa: canva.com

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Pe 17 august este programată proba obligatorie a profilului. Iată la ce oră trebuie să fie elevii prezenți în sălile de examen.

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 a început cu proba la limba română și continuă marți, 17 august 2021, cu proba obligatorie a profilului. Care sunt regulile după care se va desfășura examenul și la ce oră trebuie să fie elevii în săli pentru proba la matematică sau istorie?

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Tot ce trebuie să știe elevii despre proba obligatorie a profilului

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Examenul obligatoriu al profilului va fi susținut la matematică sau istorie, în funcție de profilul liceului absolvit de elevii de clasa a XII-a. Astfel, candidații la BAC 2021 care nu au promovat examenul în vară sau care nu au putut susține probele vor putea face acest lucru în sesiunea de toamnă. 

BAC 2021. Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat a început luni, 16 august 2021, cu proba la limba română și continuă marți cu proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Elevii înscriși în sesiunea de toamnă a examenului de BAC 2021 trebuie să știe că vor avea de respectat aceleași reguli care s-au aplicat și în sesiunea de vară a examenului. 

Mai exact, candidații trebuie să știe că examenul de BAC 2021, proba obligatorie a profilului, va începe la ora 09:00. Cu toate acestea, accesul elevilor în sălile de examen se va face până la ora 8:30.

Și în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021 vor fi respectate toate regulile ce țin de igienă, astfel încât să fie redus la minimum riscul de infectare cu noul coronavirus, având în vedere că pandemia de COVID-19 nu a ajuns la final în România.

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Proba obligatorie a profilului va începe la ora 09:00 și va dura 3 ore.

Candidații la BAC 2021 trebuie să știe că timpul pe care îl vor avea la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor va începe să se scurgă din momentul în care fiecare elev va primi foile cu subiectele de examen. Candidații care au absolvit un liceu cu profil real vor primi subiecte la matematică, în timp ce elevii care au terminat un liceu cu profil umanist vor avea de rezolvat subiecte la istorie.

BAC 2021,  sesiunea de toamnă. Pentru rezolvarea subiectelor, elevii vor avea voie să folosească doar stilou sau pix de coloare albastră, iar pentru proba la matematică li se va permite să facă și desene.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Candidații la BAC 2021, sesiunea de toamnă trebuie să aibă în vedere faptul că orice tentativă de a copia va fi pedepsită aspru. Elevii nu au voie să comunice între ei și nici să aibă asupra lor materiale ajutătoare. Cei care vor fi prinși făcând acest lucru vor fi eliminați din sala de examen, lucrarea le va fi notată cu 1 și nu vor mai avea dreptul de a susține examenul de BAC timp de 2 sesiuni.

Citeste si: BAC 2021 sesiunea de toamnă, proba la geografie: Barem și subiecte

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Cum arată calendarul oficial al examenului?

BAC 2021, sesiunea de toamnă. În fiecare an, examenul de Bacalaureat se desfășoară în două sesiuni. În 2021, sesiunea de toamnă este programată în perioada august-septembrie. Iată calendarul oficial al probelor, dar și când vor fi afișate rezultatele finale.

 

  • 16 august 2021: Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2021: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 2021: Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 23-24 august 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba care va fi echivalată)
  • 25 august 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba care va fi echivalată)
  • 26 – 27 august 2021: Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba care va fi echivalată)
  • 30 – 31 august 2021: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba care va fi echivalată)
  • 31 august 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
  • 31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
  • 1- 3 septembrie 2021: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2021: Afișarea rezultatelor finale

Citeste si:// SUBIECTE BAC 2021 română, sesiunea de toamnă// Barem de corectare conform edu.ro. Află dacă ai făcut corect subiectele

 

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.