BAC 2021 sesiunea de toamnă: La ce oră trebuie să fie elevii în clase pentru proba obligatorie a profilului

Autor: Andrei Ionescu
Candidații la BAC 2021 care au terminat profilul Matematică-Informatică vor susține proba de Matematică
Sursa: pexels.com

Bacalaureat 2021 toamna. Proba obligatorie a profilului de la BAC 2021 sesiunea de toamnă este a doua probă scrisă care se va desfășura.

Organizarea la BAC 2021 sesiunea de toamnă nu diferă foarte tare de organizarea examenului desfășurat în vară.

Proba obligatorie a profilului va fi Matematică sau Istorie, în funcție de profilul urmat de fiecare candidat în liceu. Cei care au absolvit profilul de Matematică-Informatică vor susține proba de Matematică, în timp ce absolvenții de Filologie vor susține proba scrisă de Istorie.

Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) se va susține pe 17 august 2021. Ca și în cazulor celorlaltor probe, candidații la BAC 2021 sesiunea de toamnă trebuie să fie în sală la ora maxim 08:30. Cei care nu vor respecta această oră nu vor putea intra în sală și nu vor susține proba obligatorie a profilului, fiind declarați, prin urmare, RESPINȘI la respectiva probă.

Subiectele vor fi desigilate la ora 09:00, iar după anunțarea subiectelor candidații la Bacalaureat 2021 sesiunea de toamnă vor avea 3 ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele.

BAC 2021 toamna reguli: Ce trebuie să respecte fiecare candidat al sesiunii de toamnă

Candidații la Bacalaureat 2021 sesiunea de toamnă trebuie să știe că nu pot avea la îndemâna lor, în sala de examen, dispozitive sau documente care să le permită rezolvarea subiectelor într-un mod incorect. 

Orice dispozitiv cu care candidații la BAC 2021 sesiunea de toamnă merg în unitatea de învățământ în care susțin examenul (telefon, tabletă, căști etc.)

trebuie lăsat în sala de depozitare stabilită de Comisia de examen din fiecare unitate de învățământ. Totodată, candidații trebuie să lase acolo orice material care le poate permite copiatul în examen (fițuici, manuale, caiete de școală etc.).

Candidații la proba obligatorie a profilului de la BAC 2021 trebuie să știe că vor fi supravegheați în permanență audio-video pe durata desfășurării examenului. Lor le este interzis să discute în timpul examenului cu ceilalți candidați, să copieze de la aceștia și să facă orice alt lucru care le-ar permite rezolvarea subiectelor într-un mod incorect.

Încălcarea regulilor va atrage după sine eliminarea din examen și declararea candidatului respectiv drept RESPINS la proba respectivă. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: BAC 2021 sesiunea de toamnă: La ce oră trebuie să fie elevii în clase pentru proba de Limba și Literatura Română

BAC 2021 toamna calendar: Când se desfășoară fiecare probă de la BAC 2021 toamna

La fel ca în cazul examenului din vară, la examenul din toamnă de la BAC 2021 probele orale nu se vor desfășura, iar probele de competențe vor fi echivalate. 

Măsurile respective au fost luate pentru a limita contactul având în vedere pandemia de coronavirus (Covid 19) cu care ne confruntăm.

Iată calendarul examenului din toamnă de Bacalaureat 2021:

 

  • 16 august 2021: Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2021: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 2021: Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 23-24 august 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba care va fi echivalată)
  • 25 august 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba care va fi echivalată)
  • 26 – 27 august 2021: Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba care va fi echivalată)
  • 30 – 31 august 2021: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba care va fi echivalată)
  • 31 august 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
  • 31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
  • 1- 3 septembrie 2021: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2021: Afișarea rezultatelor finale

Citeste si: BAC 2021, sesiunea de toamnă. Ce nu au voie elevii sa facă? Motivele pentru care pot fi eliminați din sala de examen