BAC 2023 Sesiunea a Doua: Când are loc primul examen scris ? Iată calendarul complet

Autor: Cristina Mocanu

Luni, 7 august, începe sesiunea a doua pentru examenul de Bacalureat 2023.

Sursa: pexels.com

Luni, 7 august, începe sesiunea a doua pentru examenul de Bacalureat 2023.

Elevii care nu au reușit să treacă de prima etapă a examenului de Bacalaureat 2023, vor putea participa la a doua sesiune, care începe de luni 7 august.

Luni începe sesiunea a doua pentru Bacalaureat 2023

Pe data de 7 august 2023, elevii care nu au reușit să treacă de prima sesiunea a Bacalaureatului, vor putea participa la sesiunea a doua.

Astfel, echivalarea probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației cu mediile din liceu, la examenul național de Bacalaureat 2023, pentru sesiunea august-septembrie, începe luni, 7 august, și durează până vineri, 11 august.

Citește și: Admitere la Liceu 2023: Lista completă cu locurile rămase libere la liceele din București

De întregul proces se ocupă o comisie formată din directorul sau directorul adjunct al școlii în rol de președinte, un profesor care să știe să opereze pe calculator ca secretar al comisiei

– și membri între 2 și 4 profesori evaluatori pentru fiecare specialitate și 1-2 secretari de școală.

Sesiunea de toamnă este dedicată elevilor care au fost eliminați de la prima probă, dar și celor care au avut corigențe pe timpul verii.

Noua sesiunea debutează pe data de 7 august și durează aproximativ 3 săptămâni, până pe data de 29 august 2023.

Pe 16 august se va susține proba scrisă la limba şi literatura română, pe 17 august se va susține proba scrisă la proba obligatorie a profilului, iar pe 18 august proba scrisă la proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 21 august este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe data de 29 august, până în ora 14:00.

Citește și: Anul școlar 2023-2024: Care va fi structura noului an școlar și ce modificări au apărut?

Care este calendarul complet pentru a doua sesiune de Bacalaureat?

Potrivit edupedu.ro, calendarul complet pentru a doua sesiune de Bacalaureat 2023 este următorul:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- 7–11 august 2023:  Echivalarea competențelor de comunicare în limba română și într-o limbă străină, precum și a competențelor digitale.

- 16 august 2023:  Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

- 17 august 2023 : Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

- 18 august 2023:  Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)

– proba scrisă

- 21 august 2023:  Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

- 25 august 2023:  Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)

- 26–28 august 2023:  Rezolvarea contestațiilor

- 29 august 2023:  Afișarea rezultatelor finale.

De asemenea, trebuie menționat că profesorii care lucrează la echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureat 2023 cu mediile din liceu ale candidaților la Limba română, Limbi moderne și Tehnologia informației (TIC)/ Informatică trebuie plătiți ca evaluatori la aceste probe, confirmă pentru Edupedu.ro secretarul de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru, președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat din acest an.

Secretarul de stat Florian Lixandru a anunțat că “Anul acesta, Ministerul Educației a achiziționat platforma pe care se va realiza evaluarea digitalizată (…) urmând să extindem evaluarea digitalizată la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în toate centrele de examen din țară.”

De asemenea,  Ministrul Ligia Deca a anunțat că „evaluarea digitalizată se va generaliza, începând cu sesiunea din august a examenului național de bacalaureat de anul acesta”.