BAC 2023 sesiunea de toamnă: Află cum poți verifica subiectele și baremul pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă pe EDU.ro

Author: Cristina Mocanu

Află cum poți verifica subiectele și baremul pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă pe EDU.ro

Sursa: pexels.com

Luni are loc ultima probă scrisă a sesiunii de Bacalaureat de toamnă 2023, la Limba și literatura maternă.

Luni se încheie ultima sesiune de Bacalaureat 2023, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă. Află care sunt subiectele și baremele pe EDU.ro.

BAC 2023- Limba și literatura maternă

Elevii claselor a XII-a care nu au reușit să treacă de prima sesiune de bacalaureat, susțin luni, 21 august, proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Accesul candidaților în săli se va face începând cu ora 7:30, până la ora 8:30, în baza unui act de identitate valid.

Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul probelor scrise ale Bacalaureatului din acest an vor fi publicate zilnic, începând cu ora 15:00, după încheierea fiecărei probe, pe site-ul oficial subiecte.edu.ro.

Citește și: Bac 2023 sesiunea de toamnă: Când se afișează subiectele și baremele pentru proba la alegere a profilului și specializării

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor, potrivit Ministerului Educației.

Vineri a avut loc  proba scrisă la alegere a profilului și specializării pentru Bac 2023 sesiunea de toamnă.

Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul probelor scrise ale Bacalaureatului din acest an vor fi publicate zilnic, începând cu ora 15:00, după încheierea fiecărei probe, pe site-ul oficial subiecte.edu.ro.

Elevii pot beneficia de prelungirea timpului în anumite condiții, mai exact, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Națională de Bacalaureat- 2023, în baza prevederilor Procedurii nr.

33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Candidații care doresc să corecteze o greșeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greșit cu o singură linie orizontală, deoarece multe linii sunt considerate semne, iar elevul riscă să fie descalificat.

Programele pentru BAC 2023 sunt cele valabile înainte de pandemie, adică se revine la programele oficiale din care nu mai sunt exceptate conținuturi.

Sesiunea de toamnă este dedicată elevilor care au fost eliminați de la prima probă, dar și celor care au avut corigențe pe timpul verii.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: BAC 2023 sesiunea de toamnă: Află cum poți verifica subiectele și baremul pentru proba scrisă la Matematică pe EDU.ro

Calendarul complet al examenului de Bacalaureat sesiunea de toamnă 2023

Mai jos aveți afișat calendarul pentru sesiunea de toamnă pentru BAC 2023:

- 16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

- 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

- 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)

– proba scrisă

- 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

- 25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)

- 26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor

- 29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale

Cum vor fi corectate lucrările?

În sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2023, absolvenții de clasa a XII-a vor avea lucrările corectate digitalizat.

Ministerul Educației a cumpărat o platformă specială pentru a realiza evaluarea digitalizată, și aceasta va fi extinsă la nivel național începând cu sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2023.

Citește și: Bac 2023 Sesiunea de toamnă: La ce oră se afișează baremul și subiectele pentru proba scrisă la Limba și literatura română pe EDU.ro? SUBIECTUL 3- Sadoveanu sau Călinescu

La prima probă a examenului de Bacalaureat din a doua sesiune 2023, la proba scrisă de Limba și literatura română – proba E.a) din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat 2023 nu s-au prezentat 2.629 de candidați, iar 21 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.