BAC 2023 sesiunea de toamnă: Află cum poți verifica subiectele și baremul pentru proba scrisă la Matematică pe EDU.ro

Author: Cristina Mocanu

Pe data de 17 august are loc examenul scris la Matematică pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului 2023.

Sursa: pixabay.com

Pe data de 17 august are loc examenul scris la Matematică pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului 2023.

Elevii clasei a XII-a care nu au reușit să treacă de prima sesiune a Bacalaureatului, susțin astăzi proba scrisă la Matematică.

Joi are loc sesiunea a doua BAC 2023 – examenul scris la matematică

Elevii clasei a XII-a susțin joi, 17 august, proba scrisă la Matematică pentru a doua sesiune a Bacalaureatului 2023.

Conform unui comunicat lansat de Ministerul Educației, la proba scrisă de Limba și literatura română – proba E.a)

din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat 2023 nu s-au prezentat 2.629 de candidați, iar 21 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Citește și: Bac 2023 Sesiunea de toamnă: La ce oră se afișează baremul și subiectele pentru proba scrisă la Limba și literatura română pe EDU.ro? SUBIECTUL 3- Sadoveanu sau Călinescu

Au fost prezenți la prima probă a sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023, 14.971

de candidați din cei 17.621 de candidați care și-au exprimat opțiunea de a susține această probă. În total, la această sesiune de Bac s-au înscris doar 33.900 de candidați.

Matematica face parte din cadrul disciplinelor obligatorii pentru Examenul Național de Bacalaureat în funcție de profil.

Subiectele, pentru proba de astăzi, sunt elaborate pe baza conținuturilor şi competențelor asociate acestora, conform programelor.

Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul probelor scrise ale Bacalaureatului din acest an vor fi publicate zilnic pe edu.ro, începând cu ora 15:00, după încheierea

fiecărei probe.

Cum se desfășoară examenul de Bacalaureat?

Candidații sunt obligați să intre în sălile de clasă nu mai târziu de ora 8:30 li doar pe baza unui act de identitate valid. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Programele pentru BAC 2023 sunt cele valabile înainte de pandemie, adică se revine la programele oficiale din care nu mai sunt exceptate conținuturi.

Sesiunea de toamnă este dedicată elevilor care au fost eliminați de la prima probă, dar și celor care au avut corigențe pe timpul verii.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Elevii pot beneficia de prelungirea timpului în anumite condiții, mai exact, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Națională de Bacalaureat- 2023, în baza prevederilor Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Citește și: BAC 2023 Sesiunea a Doua: Când are loc primul examen scris? Iată calendarul complet

Candidații care sunt nevoiți să corecteze o greșeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greșit cu o singură linie orizontală. Mai multe linii sunt considerate semne, iar elevul poate fi descalificat.

Care este programul complet pentru BAC 2023 sesiunea de toamnă?

Calendarul pentru sesiunea de toamnă pentru BAC 2023 este următorul:

 

- 16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

- 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

- 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

- 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

- 25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)

- 26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor

- 29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale

 

Este bine de știut că, în această sesiune a examenului de Bacalaureat 2023, absolvenții de clasa a XII-a vor avea lucrările corectate digitalizat. Mai exact, Ministerul Educației a cumpărat o platformă specială pentru a realiza evaluarea digitalizată, și aceasta va fi extinsă la nivel național începând cu sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2023.