Bac 2023 sesiunea de toamnă: Când se afișează subiectele și baremele pentru proba la alegere a profilului și specializării

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 18 mai 2024, 00:15

Bacalaureatul de toamnă continuă, vineri, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Sursa: pexels.com

Bacalaureatul de toamnă continuă, vineri, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Vineri are loc  proba scrisă la alegere a profilului și specializării pentru Bac 2023 sesiunea de toamnă.

BAC 2023- proba la alegere a profilului și specializării

Elevii clasei a XII-a care nu au reușit să treacă de prima sesiune a Bacalaureatului, susțin astăzi proba scrisă la alegere a profilului și specializării, pentru sesiunea de toamnă BAC 2023.

Trebuie menționat faptul, că în prima zi de examene, la proba scrisă de Limba și literatura română – proba E.a) din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat 2023 nu s-au prezentat 2.629 de candidați, iar 21 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul probelor scrise ale Bacalaureatului din acest an vor fi publicate zilnic, începând cu ora 15:00, după încheierea fiecărei probe, pe site-ul oficial subiecte.edu.ro.

Citește și: BAC 2023 sesiunea de toamnă: Află cum poți verifica subiectele și baremul pentru proba scrisă la Matematică pe EDU.ro

Care este calendarul complet al examenului de Bacalaureat sesiunea de toamnă 2023?

Calendarul pentru sesiunea de toamnă pentru BAC 2023 este următorul:

- 16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

- 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

- 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

- 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

- 25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

- 26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor

- 29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale

În sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2023, absolvenții de clasa a XII-a vor avea lucrările corectate digitalizat.

Ministerul Educației a cumpărat o platformă specială pentru a realiza evaluarea digitalizată, și aceasta va fi extinsă la nivel național începând cu sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2023.

După ce regulă se vor desfășura examenele?

Vineri are loc  proba scrisă la alegere a profilului și specializării pentru Bac 2023 sesiunea de toamnă.
[Sursa: pexels.com]

Candidații sunt obligați să intre în sălile de clasă nu mai târziu de ora 8:30 li doar pe baza unui act de identitate valid. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Programele pentru BAC 2023 sunt cele valabile înainte de pandemie, adică se revine la programele oficiale din care nu mai sunt exceptate conținuturi.

Sesiunea de toamnă este dedicată elevilor care au fost eliminați de la prima probă, dar și celor care au avut corigențe pe timpul verii.

Citește și: Bac 2023 Sesiunea de toamnă: La ce oră se afișează baremul și subiectele pentru proba scrisă la Limba și literatura română pe EDU.ro? SUBIECTUL 3- Sadoveanu sau Călinescu

Elevii pot beneficia de prelungirea timpului în anumite condiții, mai exact, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Națională de Bacalaureat- 2023, în baza prevederilor Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Candidații care doresc să corecteze o greșeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greșit cu o singură linie orizontală, deoarece multe linii sunt considerate semne, iar elevul riscă să fie descalificat.