UPDATE Bac 2024 sesiunea de toamnă: A fost publicat baremul oficial! Care este rezolvarea corectă a subiectelor la Limba și literatura română?

Autor: Bianca Vidoi

Baremul oficial pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat la Limba și literatura română 2024

Sursa: edupedu.ro

O nouă săptămână emoționantă începe pentru candidații ce susțin probele scrise ale examenului de Bacalaureat pentru sesiunea de toamnă.

Elevii ce au terminat anul acesta clasa a XII-a, dar nu au reușit să obțină nota finală mai mare de 6, alături de candidații din anii anteriori ce nu au trecut cu brio examenul de Bacalaureat, mai au o șansă pentru a susține examenul maturității. Iată care este ora la care se vor afișa baremele probei scrise la Limba și literatura română.

Când se afișează baremul pentru proba scrisă la Limba și literatura română

Luni, 19 august 2024, marchează începutul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, mai exact susținerea probelor scrise. Prima probă pe care o vor susține candidații înscriși este la Limba și literatura română. Subiectele, dar și baremele sunt publicate oficial pe subiecte.edu.ro, la ora 15:00, în format PDF, iar acestea pot fi regăsite și în acest articol, pe site-ul kanald.ro.

e-a-romana-uman-ped-2024-bar-04.pdf

e-a-romana-real-tehn-2024-bar-04.pdf

La proba scrisă la Limba și literatura română, candidații ce au urmat specializarea reală au primit la subiectul al treilea particularitățile unui text poetic aparținând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia, în timp ce elevii de la real au fost nevoiți să scrie particularitățile unui text poetic aparținând lui Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

Pentru ca elevii să poată trece de examenul de Bacalaureat, aceștia trebuie să obțină note mai mari de 5 la fiecare probă, însă media acestora trebuie să fie mai mare de 6. Media notelor pe care candidații le-au obținut la probele scrise se va calcula ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la fiecare probă. Candidații ce nu au obținut minim nota 5 la toate probele scrise, cei ce nu s-au prezentat la susținerea tuturor probelor sau au fost eliminați din sala de examen nu vor avea media generală a examenului de Bacalaureat calculată.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Citește și: Când începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024? Calendarul examenului

Probele scrise încep la ora 09:00, iar candidații sunt încurajați să ajungă acolo începând de la ora 08:30. În posesia lor trebuie să existe actul de identitate. Începând de la ora 09:00, candidații au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele primite, interval de timp calculat în funcție de momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sălile de examen.

La sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat a anului 2024 s-au înscris 33.600

de candidați, fiind cel mai mic număr din ultimii 20 de ani, potrivit edupedu.ro.

Calendarul examenelor pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024

 

  • 19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

 

26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)

27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor

30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale

 


Continuă șirul dezvăluirilor și acuzațiilor în ”Casa iubirii”. Iată cum se apără Patrick în fața acuzațiilor aduse!