Bacalaureat 2012: Proba scrisa la limba si literatura romana a inceput! Afla detalii

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 20:25

Luni, 2 iulie, peste 170.000 de elevi sustin prima proba scrisa de la bacalaureat, limba si literatura romana, toate scolile in care are loc examenul sunt dotate cu camere de supraveghere. Proba se desfasoara in 777 de centre, dintre care 615 de examen si 162 de evaluare a lucrarilor.

172.124 de elevi s-au inscris la proba orala la limba si literatura romana, a declarat presedintele Comisiei Nationale de Bacalaureat, secretarul de stat Stelian Fedorca. Proba scrisa la limba di literatura romana a inceput la ora 09:00, iar in sali s-a putut intra inca de la ora 08:30.

 

Pentru a veni in ajutorul liceenilor reprezentantii Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE) au publicat diferite modele de subiecte asemanatoare celor care vor fi rezolvate de catre candidati in cadrul examenului de bacalaureat 2012 pe site-ul www.subiecte2012.edu.ro.

 

Pentru proba scris la limba si literatura romana s-au pregatit 10 variante de subiecte, iar extragerea a avut loc, luni dimineata. Candidatii nu au voie sa intre in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari, precum si telefoane mobile sau orice alt mijloc de comunicare, cei prinsi cu astfel de materiale asupra loc fiind eliminati din examen.

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Elevii care nu au participat la probele orale pot participa la examenul scris, insa nu pot promova Bacalaureatul. Urmatoarea proba va fi pe data de 3 iulie- limba si literatura materna. In 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe data de 6 iulie candidatii vor sustine proba la alegere a profilului.

 

REZULTATELE Bacalaureatului 2012 vor fi publicate pe 8 iulie, iar in 9 iulie, intre 0rele 08:00 si 12:00 vor fi depuse contestatiile.

In perioada 10 -12 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar la 13 iulie vor fi afisate REZULTATELE FINALE.

 

Sursa: Mediafax