Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la limba și literatura maternă

Author: Luiza Stama
Actualizat: 28 aug 2020, 06:22
Foto(12)

Astazi, 27 august, absolventii de liceu sustin proba la limba si literatura materna, din cadrul examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamna.

Ultima proba a examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamna va fi sustinuta astazi, la limba si literatura materna.

UPDATE: Subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la limba și literatura maternă.

Limba germană

Limba maghiară, profil real

Limba maghiară, profil uman

Limba italiană

Limba slovacă

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Limba ucraineană

Candidatii sunt asteptati in salile de clasa pana la ora 8:30, iar examenul va incepe la ora 9:00, imediat ce se incheie distribuirea subiectelor.

Toti elevii vor fi testati epidemiologic la intrarea in scoala, iar pe parcursul probei vor purta masca de protectie.

Candidatii vor fi supravegheati video si audio in salile de examen si nu le este permis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, nici sa faca schimb de foi, ciorne sau alte materiale. Incalcarea acestei reguli duce la eliminarea din examen.

Ce subiecte au primit elevii la limba si literatura materna, vom afla imediat dupa incheierea probei, cand Ministerul Educatiei va transmite informatia.

Cand se vor afla rezultatele

Afisarea rezultatelor initiale la BAC 2020 toamna va avea loc pe 2 septembrie, pana la ora 12:00, iar contestatiile vor putea fi depuse in acceasi zi, fizic sau electronic, intre orele 14:00 si 20:00.

Notele finale, rezultate in urma solutionarii contestatiilor, vor fi anuntate sambata, 5 septembrie, iar candidatii au fost informati ca, la noua corectare a lucrarilor contestate, nota poate fi modificata in crestere sau descrestere, conform baremului de corectare.

Nota minima de promovare pentru fiecare proba este de 5, iar media finala pentru promovarea examenului de Bacalaureat 2020 este de cel putin 6.

Afisarea rezultatelor se fa face cu numele si prenumele candidatilor anonimizat, la fel ca in sesiunea precedenta.

Cati candidati s-au inscris la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamna

Peste 42.000 de candidati s-au inscris la BAC 2020, sesiunea de toamna, iar 24.900

de elevi provin din promotia anului acesta. Alti 17.800 de elevi inscrisi la Bacalaureat toamna sunt absolventi ai promotiilor anterioare.

La examenul sustinut ieri, 26 august, dintre cei 25.245 de candidati inscrisi pentru proba la alegere, s-au prezentat 19.823, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei. 5.386 candidati au absentat, dintre acestia patru fiind in izolare si tre spitalizati sau in carantina.

Niciun candidat prezent ieri la examenul de Bacalaureat 2020 nu a avut temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius, insa 36 de elevi au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda.

Citeste si: BAC 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la economie. Vezi baremul

Citeste si: BAC 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la fizică. Vezi baremul

Citeste si: BAC 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la informatică. Vezi baremul