Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Matematică

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 25 aug 2020, 15:24
Foto(5)
Ce subiecte s-au dat la bacalaureatul din toamna

Examenul de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, continuă astăzi cu proba la Matematică. Iată ce subiecte au avut elevii de rezolvat.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, absolvenții de clasa a XII-a susțin astăzi cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului. Astfel, în funcție de profilul liceului terminat, elevii vor avea de rezolvat subiecte la matematică sau la istorie

Ce subiecte au primit elevii la Matematică?

Update: Iată ce subiecte au avut elevii de rezolvat la Matematică.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

Proba la matematică începe la ora 9, însă accesul elevilor este permis în sălile de examen doar până la ora 8:30. În intervalul 7:30-8:30 se face triajul epidemiologic al candidaților, măsură impusă de autorități pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Citeste si: BAC 2020. Barem Istorie, sesiunea de toamnă 2020. Rezolvarea subiectelor

După ce elevii primesc foile cu subiectele, aceștia au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea acestora. Elevii trebuie să știe că pentru a rezolva subiectele pot folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru desene sau scheme va fi folosit un creion negru. Mai mult, elevii pot folosi pentru proba la Matematică instrumente de desen, însă sunt interzise orice instrumente de calcul.

Subiectele sunt selectate în funcție de profilul absolvit de fiecare candidat în parte, iar cerințele sunt gândite astfel încât să cuprindă materia din programa școlară. Subiectele pe care elevii le vor avea de rezolvat la Matematică, dar și baremele de corectare, vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, la scurt timp după ce elevii vor ieși din sălile de examen și vor putea fi consultate și pe https://www.kanald.ro/.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la istorie

Ce condiții trebuie să îndeplinească elevii pentru a promova examenul de Bacalaureat?

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, elevii trebuie să susțină toate cele trei probe scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre ele, însă media finală trebuie să fie mai mare de 6.

Pe lângă acest lucru, absolvenții de liceu trebuie să fi susținut examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. În situația în care condițiile nu sunt îndeplinite, candidatul este declarat respins.

Citeste si: Sesiunea de toamnă, BAC 2020. Barem Limba română. Cum se rezolvau subiectele

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.