Bacalaureat 2023. Primele probe se amână. Când le vor putea susține elevii

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 iun 2023, 13:23

Datele pentru probleme scrise vor rămâne aceleași

Sursa: Pexels.com

Bacalaureat 2023. Primele probe ale examenului maturității vor fi amânate câteva zile din cauza grevei profesorilor. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației.

Bacalaureat 2023. Primele probe ale examenului de Bacalaureat se amână. Anunțul a fost făcut de Ligia Deca, ministrul Educației. Profesorii au intrat în grevă de mai bine de trei săptămâni.

Bacalaureat 2023. Primele probe ale examenului se amână

Astăzi, 8 iunie, Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat că primele probe ale examenului de Bacalaureat se vor amâna cu două zile. Anunțul a fost făcut, după ce Guvernul a aprobat memorandumul cu privire la majorările salariale acordate personalului din sistemul educațional.

Probele de competențe ale examenului de Bacalaureat vor fi amânate și se vor susține în perioada 14-23 iunie. Datele pentru probleme scrise vor rămâne aceleași.

Probele de competențe la examenul de Bacalaureat 2023 ar fi trebuit să înceapă săptămâna viitoare, luni, 12 iunie și trebuiau să se încheie pe data de 21 iunie.

Probele scrise se vor susține în felul următor:

Citește și: Competențe digitale BAC 2023: Modele de subiecte

- 26 iunie 2023- proba scrisă la Limba și Literatură Română, proba E.a,

- 27 iunie 2023- proba scrisă obligatorie a profilului,  proba E.c,

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

- 28 iunie 2023- proba scrisă la alegere a profilului și specializării, proba E.d,

- 29 iunie 2023- proba scrisă la Limba și Literatura Maternă, proba E.b,

Citește și: Competențe BAC 2023 engleză, franceză și germană: Modele de subiecte

Afișarea rezultatelor urmează să aibă loc pe data de 3 iulie 2023, până în ora 12:00. În intervalul orar 12:00-18:00, elevii vor putea să depună contestațiile. Între 4 iulie 2023 și 6 iulie 2023, contestațiile vor fi rezolvate, iar rezultatele finale vor fi afișate pe data de 7 iulie 2023.

Mâine, 9 iunie, ar fi trebuit ca toate mediile și situațiile școlare ale elevilor din clasele terminale să fie încheiate, dar greva continua, iar acest lucru nu se va întâmpla.  

Ligia Deca asigură că măririle salariale vor avea loc

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat că toate categoriile de personal vor primi majorările salariale cărora le-au fost promise.

„Toate categoriile de personal din învăţământ beneficiază şi vor beneficia de respectul pe care îl merită şi de majorările salariale cuvenite şi ca o garanţie suplimentară în acest sens, astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern a fost aprobată Declaraţia privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul naţional de învăţământ, care are ca anexă un memorandum al Guvernului”, a precizat Ligia Deca.