Bacteria a ucis din nou, joi, la spitalul Marie Curie. Bilantul a ajuns la 3 victime nevinovate iar autoritatile nu stiu cu ce se confrunta

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:13

In vreme ce bietii copiii se sting, autoritatile bajbaie.

La doua saptamani de la aparitia imbolnavirilor, nu pot spune care este cauza. Aceasta este bajbaiala autoritatilor. Specialistii in Sanatate Publica nu stiu nici acum care este cauza de imbolnavire. Se declara, in schimb, gata sa primeasca ajutor din partea colegilor straini.

Anchetele se misca greu, iar unii par sa nu stie de altii. Directia Sanitar-Veterinara din Arges a cautat pesticide in portocalele din supermarketuri, fara ca epidemiologii sa solicite acest lucru.

Ca sa nu mai vorbim ca probele au fost prelevate tarziu, la aproape doua saptamani dupa debutul bolii.

„Am luat de peste tot apa, lapte, desi dupa doua saptamani probele sunt alterabile. cat poate rezista un fruct?”, e ste intrebarea fireasca a unei mamici care abia acum rasufla usurata. Fetita ei de un an e mai bine. Mai tragica este situatia la Terapie Intensiva, unde astazi a mai pierit o fetita.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Intrebarile pe care si le pune o tara intreaga par sa nu primeasca raspunsuri prea curand.

Autoritatile nu au gasit deocammdata niciun element comun in cazul pacientilor bolnavi. Joi, la aproape doua saptamani dupa imbolnavirile copiilor din Arges premierul Dacian Ciolos si-a trimis corpul de control in spitalele din Pitesti si Bucuresti.

Abia de miercuri autoritatile sanitare au decis ca toate cazurile de diaree acuta sa fie centralizate la nivel national. Nimic insa din ce s-a intreprins nu pare sa conduca specialistii spre adevarata cauza a imbolnavirilor care au ucis pana acum trei bebelusi.