Bacteria E.coli, în apropiere de plajele de pe litoralul românesc. DSP trage un semnal de alarmă

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 02 aug 2024, 12:10

Bacteria E.coli, prezentă în cantități mari în Marea Neagră

Sursa: Pixabay

Cantități mari de E.coli au fost înregistrate în Marea Neagră, în apropiere de câteva plaje de pe litoralul românesc. În urma acestor descoperiri, DSP recomandă evitarea îmbăierii în aceste zone până la normalizarea situaţiei.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a anunţat că probele de apă de mare prelevate din zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu conţin cantităţi mari de E.coli. 

Citește și: Ce a găsit un bărbat pe o plajă din Olimp. Turistul a postat experiența dezamăgitoare pe TikTok: „Unde trăim?”

Bacteria E.coli, prezentă în Marea Neagră

DSP Constanţa va continua să efectueze probe de control pentru a monitoriza situaţia şi va comunica publicului rezultatele acestor teste.

„În zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu din judeţul Constanţa, probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli). Având în vedere această situaţie, recomandăm evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localităţi, până la normalizarea situaţiei”, a anunţat DSP Constanţa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Este important de menţionat că această problemă nu afectează celelalte zone de îmbăiere din staţiunile de pe litoralul Mării Negre. Conform DSP, acestea sunt sigure şi nu prezintă pericol pentru sănătatea publicului.

Cât de periculoasă este bacteria E.coli

Escherichia coli (E. coli) este un tip de bacterie care se găsește în mod obișnuit în intestinele oamenilor și ale altor animale.

Deși multe tulpini de E. coli sunt inofensive și joacă un rol esențial în sănătatea tractului intestinal, unele pot provoca intoxicații alimentare grave și alte boli. 

Citește și: Dan Negru, lecție despre cât de valoroase sunt algele de la litoralul Mării Negre, de fapt: „Nu-s toxice, nu-s nocive”

În special la mare, bacteria E.coli poate cauza infecții ale tractului urinar. 

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.