„Băiatul ar fi fost stropit cu apă rece și fierbinte”. Raul, un copil român de doar nouă ani, a fost găsit fără viață, într-o geantă, plutind în apele unui lac, în Belgia

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 17 apr 2023, 14:37

Trupul neînsuflețit al lui Raul, un băiat român, în vârstă de doar nouă ani, a fost găsit fără viață, într-o geantă, plutind pe apele unui râu, în Belgia. Mama acestuia a fost arestată, iar tatăl ar fi fugit în Germania.

Raul a fost ucis, trupul neînsuflețit a fost băgat într-o geantă și aruncat într-un lac. Cadavrul copilului a fost găsit după aproximativ trei luni de când tragedia a avut loc.

Un băiat din Belgia a fost omorât, băgat într-o geantă și aruncat într-un lac

Descoperirea macabră a fost făcută săptămâna trecută, joi, 13 aprilie. Pe 14 aprilie, procuratura a anunțat că este vorba de un copil român, pe nume Raul, care a decedat la finalul lunii ianuarie, potrivit 7Sur7.

Trupul neînsuflețit al micuțului a fost descoperit în lacul Houtdok, care este aproape de un loc de relaxare din Gent. În urma cercetărilor, s-a descoperit că acesta fusese stropit cu apă fierbinte, cu apă rece, dar și că a fost bătut cu o curea și cu pumnii.

Mama băiatului, în vârstă de 30 de ani, a fost arestată, iar tatăl vitreg al acestuia ar fi fugit în Germania, unde s-ar fi refugiat într-o tabără de rromi.

Ulterior, conform Het Belang van Limburg, bărbatul de 34 de ani a fost arestat în Olanda, în Bakel, după ce a fost emis un mandat de arestare europeană pe numele său.

Citește și: „Nu știu ce să mai fac. Am umblat peste tot”. Un bărbat din Iași își caută fiul fără încetare, de câteva luni, după ce acesta a plecat la muncă

„Suspectul va fi adus luni (n.r. 17 aprilie) în fața instanței din Amsterdam, în vederea predării sale autorităților belgiene”, a precizat procuratura din Olanda.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Sora lui Raul se află în custodia unchiului

Raul și sora lui locuiau cu mama și cu tatăl lor vitreg în Afrikalaan, lângă Gent, Dampoort și, potrivit sursei menționate anterior, în ultimele săptămâni de viață, suferise „abuzuri serioase”.

Mai mult decât atât, în seara în care s-a stins din viață, părinții au înlocuit apelul la 112 cu un plan bine pus la punct.

Aceștia au băgat cadavrul copilului într-o geantă, în care au băgat mai multe pietre. La ora patru dimineața, în Houtdok, la un kilometru distanță de locul în care trăiau, au aruncat geanta în apă.

Totul s-a aflat în momentul în care unul dintre unchii copilului a primit un mesaj din partea mamei, în care aceasta dădea de înțeles că și-a ucis copilul, el fiind cel care

a anunțat autoritățile. De asemenea, copilul nu mai fusese la școală în ultima vreme și, din acest motiv, dispariția lui nu a creat semne de întrebare.

Citește și: „Am fost în comă cinci zile”. Boala incurabilă de care suferă Armin Nicoară. Artistul a vorbit despre cele mai dureroase zile din viața lui

Mama copilului a recunoscut, după mai multe minciuni, că iubitul ei a început să îi bată copiii, după ce i-a cerut acesteia salariul, iar ea a refuzat să i-l dea.

Sora băiatului a ajuns în Germania, în custodia unchiului.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.