"Baiatul cu doua capete" a supravietuit operatiei! E socant cum arata de la spate, ai curaj sa te uiti?

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 20 sep 2020, 05:30

Yamanoor Naranal s-a nascut in India cu un sac plin de lichid pe spatele craniului care a crescut enorm.

Un bebelus nascut cu un chist pe craniu atat de amre incat parea ca are un al doilea cap a supravietuit unei operatii de 6 ore, in timpul careia i-a fost extirpata punga de lichid.

La catva zile dupa nastere, parintii sau, Karriappa Naranal, de 35 de ani si sotia sa, Shridevi Naranal, de 28 de ani au primit vestea ca nu exista niciun tratament. Au mers la un spital de stat de mai multe ori, unde au implorat sa fie ajutati, dar au fost respinsi de fiecare data.

Apoi, un asistent social le-a recomandat sa isi incerce norocul la un spital dintr-un oras mai mare, Bangalore.

"Am primit o raza de speranta cand doctorul ne-a spus ca sunt 50% sanse sa supravietuiasca, asa ca am mers mai departe", a povestit tatal.

In ziua in care a fost internat, chistul avea un diametru de aproape 20 de centimetri, cat capul baiatului. Pe 27 martie, a avut loc operatia de 6 ore, care a fost un succes.

"Boala apare atunci cand mama insarcinata sufera de un deficit de acid folic. Sansele ca operatia sa fie un succes erau mici, pentru ca un bebelus nu isi permite sa piarda mult sange. Chiar si 10-20 de mililitri pot face ca inima sa i se opreasca", a povestit chirurgul care l-a operat.

Yamanoor a fost externat la jumatatea lunii aprilie si va mai fi operat o data, in mai.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.