Băile Felix - top 5 motive de a vizita Băile Felix

Author: Oana Picerea

Băile Felix este un sat situat în comuna Sânmartin din județul Bihor, la aproximativ 10 kilometri de Oradea. Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent aflată pe teritoriul României, aflându-se pe locul doi în privința numărului locurilor de cazare după Marea Neagră in topul stațiunilor din România. Facilitățile apelor din această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului, al afecțiunilor neurologice, ginecologice. Iar instalațiile sanitare permit tratamente precum electroterapia, hidroterapie, aerosoli, masaje și multe alte operațiuni balneare. Pe lângă tratamentele balneare oferite de această stațiune, Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.

Despre Băile Felix

Izvoarele termale din Băile Felix au fost descoperite în jurul anilor 1000 însă atestarea primelor clădiri din aceasta zona au fost în jurul anilor 1710-1720. Dar aceste izvoare au fost puse în valoare abia în secolul XVIII de către călugărul Felix Helcher de la mănăstirea  Klosterbruck din Moravia.

Băile Felix este cea mai mare statiune cu funcționare permanentă din România, temperatura permanentă a apelor fiind între 20 și 49 de grade celsius. Datorită conținutului ridicat de săruri minerale, medicii recomandă tratamente sau cure cu apele din băi. Băile felix oferă 7000 de locuri de cazare dar și bazine interioare în interiorul hotelurilor, ștranduri în aer liber sau acoperite însă și aerul curat al naturii înconjurătoare. Pe lângă tratamentele miraculoase oferite de apele termale, Băile Felix oferă și diferite activități care aduc distracție și relaxare, pentru că această stațiune nu este doar pentru oamenii care suferă de diferite afecțiuni ci este și o stațiune pentru tineri. Stațiunea Băile Felix este dedicată oricărei trepte de vârstă și oferă câte ceva pentru toată lumea și toate gusturile.

Obiective turistice Băile Felix

Dacă ajungi în Băile Felix îți propunem să vizitezi și să nu ratezi următoarele obiective turistice care sunt în stațiune sau prin apropierea ei:

1 Lacul cu Nuferi și Lotuși

Lacul cu nuferi și cu lotuși este un loc unic în Europa. Datorită apelor termale, cresc specii rare de nuferi și lotuși precum: Nufărul alb, Lotusul Sacru, Nufărul Termal. Pe lângă nuferi, în apele termale de aici se mai găsesc și lotuși aduși din India și Pakistan precum: Nelumbo nucifera, Africa - Nymphea zanzibarena, Asia și Africa - Aeibornia crasepis. Această locație este perfectă pentru a scapa un moment din viața de zi cu zi și a experimenta un aer exotic.

2 Aqua Park-ul

Aqua park-ul este unul modern și cu tot ceea ce trebuie să aibă un Aqua Park fiind accesibil și pe timp de iarnă. Aici există 13 bazine interioare dintre care 3 sunt cu valuri, 2 tobogane de apă care comunică cu exteriorul, o zonă VIP dar și o baie și o saună turcească. Aqua Parkul din Băile Felix este locul ideal sa te distrezi dar să și ai grija de tine în același timp!

3 Biserica din lemn din Brusturi

În 1961 în urma unei noi biserici construite din zid, comunitatea din Brusturi donează biserica lor Muzeului Țării Crișurilor, este asamblată si restaurată și este mutată în Oradea. Câțiva ani mai târziu, mutandu-se din nou și ajungand în locul actual din inima statiunii Baile Felix.

În concluzie, stațiunea Băile Felix este un loc ideal pentru oricine și indiferent de anotimp. Este un loc care oferă tratament multor afecțiuni, însă oferă și relaxare și contemplare oricăror tipuri de oameni.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.