Baiț pentru miel. Carnea de miel este foarte comună pentru sărbătorile pascale, deoarece aceasta reprezintă sacrificarea lui Iisus Hristos pentru iertarea păcalelor, dar și decesul acestuia pe cruce.
Citește și: Rețetă pască pentru Paște 2023. Modul de preparare tradițional românesc
Cum prepari cea mai delicioasă friptură pentru masa de Paște
Carnea de miel poate fi delicioasă dacă este gătită potrivit, dar mai ales dacă este marinată corespunzător.
Însă chiar în acel moment, Dumnezeu a trimis un înger să îl oprească, iar acesta a venit sub forma unui berbec.
Iată care este cea mai bună rețetă de baiț pentru mielul de pe masa de Paște 2023.
Ingrediente:
- Ulei de floarea soarelui (aprox. 200 ml)
- Vin alb (0.5 l)
- Vin roșu (0.5 l)
- Rozmarin proaspăt sau uscat (2 legături)
- Cimbru uscat (2 lingurițe)
- Ceapă verde (3 legături)
- Usturoi verde (2 legături)
- Foi de dafin (5,6 foi)
- Piper boabe (2 linguri)
- Piper măcinat (3 lingurițe)
- Sare
Mod de preparare:
Primul pas pentru a prepara baițul de miel este spălarea și tocarea cepei și a usturoiului, urmând să adăugăm rozmarinul și restul ingredientelor uscate. Carnea de miel trebuie spălată, urmând să tăiem grăsimea ce poate fi pe acestea, după care facem câteva crestături în carne pentru a pătrunde mai bine aroma baițului.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Carnea de miel trebuie așezată într-un bol suficient de mare. Trebuie să punem câte o boabă de piper în fiecare crestătură, după care punem toate ingredientele uscate. Ingredientele lichide vor fi următoarele puse peste carnea de miel, mai exact uleiul, după care vinul alb și la final vinul roșu.
Amestecăm toate ingredientele, după care acoperim recipientul cu folie și îl punem în frigider pentru două zile, după care întoarcem carnea, pentru ca aroma să fie uniformă, după care mai este lăsat încă două zile.
Citește și: Paște fericit! Poze cu mesaje de Paște 2023. Hristos a Înviat!
Baiț pentru miel cu iaurt
Ingrediente:
- 5 căței de usturoi
- 500 de grame de iaurt
- 1 legătură de mentă proaspătă tocată
- 2 lingurițe chimion pulbere
- 1/2 linguriță de boia iute
- sare și piper negru, măcinat
Mod de preparare:
Carnea de miel se crestează și se introduce usturoiul feliat. Următorul pas este amestecarea iaurtului cu menta, chimionul și boiaua, până când amestecul este omogen. Carnea de miel este pusă într-o tavă și se freacă cu cu amestecul de iaurt și se pune la marinat pentru 8 ore, la frigider. Această rețetă este ideală pentru carnea de miel realizată la gril.
După cele opt ore, mielul se scoate de la marinat și se asezonează cu sare și piper, după care îl punem la grătar până se rumenește pe toate părțile.
Citește și: Rețetă salată de boeuf pentru Paște 2023. Cele mai frumoase modele de ornat
Surse: libertatea.ro, fanatik.ro