Banana Bread. Rețeta îmbunătățită cu fulgi de ciocolată

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 25 ian 2021, 15:50
Banana Bread. Rețeta îmbunătățită cu fulgi de ciocolată

Banana Bread. Banana bread cu ciocolată este o rețetă care practic se face singură. În mai puțin de zece minute ai un desert delicios și sănătos.

 

Banana Bread. Ingrediente:

  • 3 banane coapte
  • 75 g de unt topit
  • 100 g de zahăr
  • 1 ou, bătut bine
  • 1 linguriță de aroma de vanilie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Un praf de sare
  • 185 g de făină
  • 85 g de bucățele de ciocolată

Banana Bread. Rețeta îmbunătățită cu fulgi de ciocolată

Banana Bread. Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius. În timp ce o formă de chec se unge cu unt şi tapetează cu făină.

Cele trei banane se pun într-un castron și se zdrobesc cu o furculiță, apoi se amestecă bine până când se transformă într-o pastă. Se adaugă untul topit și se amestecă până se omogenizează.

Citeste si: Reteta Ratatouille- cea mai cunoscuta tocanita de legume din lume

Citeste si: Cum faci paine fara coacere si fara drojdie. Nu ai nevoie de cuptor. Reteta rara manastireasca

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie

Citeste si: Ceapa toxica: cum iti dai seama cand ceapa este toxica. Semnele care iti arata ca nu trebuie sa o mananci

Adăugăm apoi zahărul, oul bătut bine, aroma de vanilie, praful de copt, sarea, făină și se amestecă toate ingredientele bine.

Banana Bread. După ce compoziția este gata se adaugă și bucățelele de ciocolată și se amestecă bine de jos în sus.

Se toarnă preparatul în tava tapetată cu făină și deasupra se pun din plin bucățele de ciocolată.

Banana Bread. Rețeta îmbunătățită cu fulgi de ciocolată

Totul se lasă la cuptor timp de 50-60 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate de la cuptor, se lasă la răcit, iar apoi se poate servi.

 

Taguri: