1/2 bucata de unt
1 cana zahar brun
1/2 lingurita de scortisoara
1/4 pahar lichior de banane
4 banane taiate in jumatate pe lungime, apoi fiecare bucata taiata in jumatate.
1/4 cana rom (nu esenta)
4 cupe/portii inghetata de vanilie (asezata in cupe de sampanie)
Mod de preparare
Untul se pune la topit in tigaia de aluminiu impreuna cu zaharul brun si scortisoara, la foc mic.
Se amesteca pana se dizolva zaharul.
Se adauga lichiorul de banane, apoi se pun pe rand bucatile de banane in tigaie.
Cand bucatile de banane incep sa se inmoaie si devin maronii se adauga romul.
Continuati sa tineti tigaia pe foc pana romul se incalzeste si apoi trageti putin tigaia de pe foc si flambati romul.
Dupa ce se stinge romul flambat se scot bucatile de banane si se aseaza cate 4 felii in fiecare cupa cu ingetata.
Cu o lingura se ia sosul cald din tigaie si se adauga deasupra inghetatei si se serveste imediat.