Bani de la stat pentru mai mulți români în 2024. Cine sunt beneficiarii și când vor intra banii pe card

Author: Diana Bostan

Prima tranșă a voucherelor sociale va fi virată în luna februarie

Sursa: Pexels.com

Vești bune pentru români. Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat faptul că plafonul de eligibilitate pentru voucherele sociale a crescut de la 1.700 de lei la 2.000 de lei.

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a subliniat importanța actualizării bazei de date a beneficiarilor de vouchere sociale. În contextul creșterii venitului minim necesar pentru a fi considerat eligibil, de la 1.700 la 2.000 de lei, această măsură devine esențială pentru asigurarea unei distribuții corecte și eficiente a resurselor guvernamentale.

Numărul românilor care beneficiază de vouchere sociale a crescut în 2024

Actualizarea informațiilor înregistrate în sistemul de gestionare a voucherelor sociale va contribui la identificarea corectă a persoanelor care îndeplinesc noile criterii de eligibilitate, consolidând transparența și eficacitatea programului social.

Voucherele sociale devin o realitate pentru un număr mai mare de români, conform anunțului făcut de Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Într-un anunț făcut de acesta, ministrul a furnizat informații privind momentul așteptat al intrării banilor pe cardurile beneficiarilor. Adrian

Câciu a afirmat că în 2024 vor exista șase tranșe, prima tranșă fiind programată pentru sfârșitul lunii februarie. El a subliniat că va comunica public despre acest subiect atunci când normele vor fi adoptate, anticipând că aceste norme vor fi adoptate, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Citește și: Vouchere de vacanță în 2024: Ce valoare au în acest an și când vor primi bugetarii banii

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ministrul a explicat, pentru Digi24.ro, faptul că tranșa din februarie va fi distribuită după jumătatea lunii februarie, menționând că acest calendar este influențat de modificarea plafonului de eligibilitate la 2.000 de lei, comparativ cu anul precedent, când acesta era de 1.700 de lei. Adrian Câciu a precizat că această ajustare va conduce la reevaluarea eligibilității pentru toți cetățenii cu venituri până în 2.000 de lei.

”Pentru că am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei faţă de anul trecut, când era plafonul la 1.700 de lei şi pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toţi cetăţenii care sunt până în 2.000 de lei cu venituri”, a susținut Adrian Câciu, potrivit sursei menționate anterior.

Cine poate beneficia de vouchere sociale în 2024

Românii vor beneficia de vouchere sociale și-n anul 2024.

În acest sens, beneficiarii cardurilor sociale pentru acest an sunt următorii:

Citește și: Vouchere Alimente 2024: Guvernul anunță majorări și sprijin financiar pentru acești români!

 

  • Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu.
  • Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere.
  • Familiile monoparentale.
  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social conform prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.
  • Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special.