Bani de la stat pentru ”Prima conectare” Cum pot obține românii peste 10.000 de lei în următoarea perioadă

Author: Diana Bostan

Bani de la stat pentru racordarea la apă și canalizare

Sursa: PixaBay

Românii care vor să se racordeze la apă și canalizare pot primi peste 10.000 de lei prin programul ”Prima conectare”. Ce trebuie să faci pentru a intra în posesia banilor.

A început cea de a treia rundă a programului ” Prima conectare ”. Administrația Fondului de Mediu a anunțat ce trebuie să faci pentru a intra în posesia banilor.

Românii pot primi bani pentru a se racorda la apă și canalizare

Inițiativa este una inedită, iar pentru acest program au fost puși la bătaie peste 653,6 milioane de lei. Administrația Fondului de Mediu susține că cea de a treia etapă a programului ”Prima conectare” va debuta pe data de 4 decembrie.

Programul va debuta pe data de 4 decembrie și se va încheia pe data de 9 februarie 2024. De acest program pot beneficia familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, mai exact persoanele care au veniturile lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată.

Citește și: La câte zile de concediu ai dreptul în funcție de vechimea în muncă?

Cei interesați trebuie să completeze o cerere de finanțare disponibilă pe site-ul Administrației Fondului de Mediu, direct din aplicație. Suma dedicată acestei sesiuni este de 653.631.300 lei, cu TVA inclusă. Pentru fiecare gospodărie racordată se va primi suma de 1.900 de euro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

”Pe lângă celelalte criterii de eligibilitate aplicabile, aceştia sunt eligibili sub condiţia încheierii de parteneriate (în calitate de Lideri), cu UAT sau cu ADI ”,

se arată în comunicatul transmis de AFM.

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veștile bune continuă pentru români în sectorul energetic. Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită până la data de 31 martie 2024. Ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a transmis un mesaj, joi, pe o rețea socială în care a anunțat că s-a prelungit valabilitatea voucherelor.

Citește și: Noile măsuri fiscale: Cum vor fi impozitate salariile mai mari de 10.000 de lei. Noi schimbări la voucherele de vacanță, impozitul pentru IT-iști și pentru bănci

„Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obținut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024. În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat. Compensarea

prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal​",  a scris ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene pe pagina de Facebook.