Bani în loc de bonuri de masă! Măsura care ar putea intra în vigoare, în Romania

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 12 sep 2023, 13:58

Bani în loc de bonuri de masă

Sursa: Facebook Marcel Ciolacu/PixaBay

Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat ieri că o măsură fiscală luată în considerare este înlocuirea tichetelor clasice de masă cu bani. Iată care este motivul!

Potrivit premierului, firmele care emit voucherele de masă percep comisioane mari și profită de pe urma acestora.

Bani în loc de bonuri de masă

„Este o propunere pentru că companiile care emit aceste tichete au ajuns totuși la un comision destul de mare din punctul meu de vedere- 3% la emitere, 3% la colectare, din informațiile pe care le am eu.

Citește și: Cum se pot transforma voucherele de vacanță în bani cash? Este anunțul momentului pentru români

Dacă nu înțelegem că nu putem să avem profit excepțional și poate și încadrat cu 1% si avem și 2 angajați, eu astfel de șmecherii nu le mai accept. Și atunci voi lăsa alternativă. Nu vorbim de voucherele de vacanță, acelea vor fi emise și vom încerca prin Poșta Română, prin sistemul public.”

, a spus, luni, Marcel Ciolacu, relatează Hot News.

Precizările anterioare au fost susținute la deschiderea anului școlar 2023-2024 la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Capitală. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Declarațiile au fost făcute la deschiderea anului școlar 2023-2024 la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din București.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, de asemenea, când își va asuma răspunderea în Parlament pentru măsurile fiscale, iar premierul a dat și un răspuns clar. 

Citește și: Ei sunt elevii care vor primi 500 de lei pe card, în luna septembrie! La ce vor putea fi folosiți banii

„După ce ieșim cu ele în transparență. Cred că săptămâna aceasta vor fi urcate pe site-ul Guvernului în transparență.

Își iau avizele, trec prin ședința de Guvern si pe urmă sunt înaintate Parlamentului. Procedura este de o săptămână- două. Nu o să fie nimic ascuns”, a declarat Marcel Ciolacu.

Nu toată lumea este de acord cu eliminarea tichetelor de masă

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor (HORA) a trimis luni o scrisoare deschisă către premierul Marcel Ciolacu, prin care cere păstrarea tichetelor de masă în aceeași formulă în care au fost de peste 25 de ani.

„Nu înțelegem măsura absurdă prin care s-a decis acordarea de tichete de masă și în bani și vă solicităm domnule premier, Marcel Ciolacu, să păstrați tichetele de masă așa cum sunt ele în România de peste 25 de ani, pe cardurile specifice de tichete pe care le folosesc deja peste 3 milioane de angajați. Nu creați o situație riscantă în care să fie pusă sub semnul întrebării singura masă certa a 3 milioane de oameni!”, se menționează în scrisoare.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?