Primăria din Cluj-Napoca le oferă cetățenilor cu venituri reduse 400 de lei pentru achiziționarea alimentelor necesare în perioada sărbătorilor de iarnă. Banii vor fi virați pe cardurile de alimente.
Câte persoane așteaptă să primească tichetele sociale
Până la 31 octombrie 2023, Programul "Alimente" al D.A.S.M. (Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca) a înregistrat un număr de 8047 beneficiari, evidențiind angajamentul continuu în sprijinirea clujenilor aflați în situații precare.
În cadrul acestei inițiative, în anul 2022, au fost acordate, în total, 9159 de tichete sociale pe suport electronic.
Persoanele eligibile beneficiază de tichete sociale pe suport electronic în valoare de 400 de lei/an/beneficiar, reflectând un efort susținut pentru asigurarea nevoilor de bază ale comunității. În contextul anului 2023, din cei 8047 de solicitanți, 5799 dețin deja carduri în cadrul Programului "Alimente".
Un aspect notabil este că pentru 2248 de persoane s-au emis carduri noi în 2023, indicând extinderea și adaptarea programului pentru a ajunge la un număr mai mare de beneficiari. Acest demers evidențiază dorința persistentă de a asigura accesul la resurse alimentare pentru toți clujenii vulnerabili din punct de vedere financiar.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„Ultima zi în 2023 în care mai pot fi depuse formularele de cerere/declarație pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic este miercuri, 29 noiembrie”, a anunțat Emil Boc, citat de RomâniaTV.
Citește și: Cardurile de alimente, alimentate de sărbători cu 250 de lei: Pe ce dată intră banii pe card?
Ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca cetățenii să beneficieze de ajutorul financiar
Pentru a putea primi tichetele sociale, solicitanții trebuie să întrunească criteriile uneia dintre categoriile enumerate mai jos:
- Pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, cu venituri nete lunare de până la 2.053 de lei pentru persoana singură și de până la 1.386
- Persoane cu handicap grav sau accentuat, care nu sunt instituționalizate;
- Șomeri înregistrați, fie cu indemnizație, fie fără indemnizație de șomaj, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură să fie de până la 2.053 de lei și de până la 1.386 de lei/membru de familie;
- Beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
- Victime ale violenței domestice;
- Victime ale traficului de persoane.
Este important ca solicitanții să aibă domiciliul sau reședința în municipiul Cluj-Napoca și să se încadreze în una dintre aceste categorii pentru a beneficia de sprijinul oferit prin Programul de Tichete Sociale.
Citește și: Noi ajutoare pentru încălzire în sezonul rece. Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei