Bani în plus pentru pensionarii din Marea Britanie, înainte de sărbători! Ce categorii sunt eligibile pentru primirea ajutorului financiar

Author: Diana Ghita
Actualizat: 28 nov 2023, 09:58

Pensionarii vor primi bani în plus

Sursa: shutterstock

Va fi acordat un ajutor financiar care poartă denumirea de „alocație de prezență”. Milioane de pensionari vor beneficia de acest sprijin.

„Alocația de prezență” sau „Attendance Allowance” vine din partea Departamentului pentru Muncă și Pensii din Marea Britanie. Sprijinul le este dedicat pensionarilor cu anumite probleme de sănătate.

Cât valorează sprijinul financiar oferit pensionarilor

Valoarea totală a ajutorului financiar este de 437 de lire sterline/lună, însă suma acestuia poate varia. Acest lucru depinde de starea în care se află fiecare beneficiar, întrucât de aici derivă nivelul necesar de îngrijire.

Cu cât o persoană are nevoie mai mare de îngrijiri, cu atât va primi mai mulți bani. Sprijinul financiar poate să atingă 101,75 de lire sterline/săptămână, respectiv 437 de lire sterline lunar.

Pentru a solicita respectivul sprijin financiar, este necesar solicitanții trebuie să dovedească faptul că au nevoie de îngrijire permanentă Totodată, beneficiarii primesc alocația de prezență doar dacă un medic atestă că speranță de viață este de maxim un an.

Orice modificare în nivelul de îngrijire sau circumstanțele persoanei poate cauza schimbarea sumei acordate, iar informarea Departamentului Muncii despre astfel de schimbări este crucială pentru evitarea posibilelor consecințe legale sau sancțiuni financiare.

Citește și: Ajutoare pentru români în sezonul rece. Câți bani pot primi pentru încălzire

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Situația pensionarilor din Marea Britanie este una îngrijorătoare

Potrivit celor mai recente informații publicate de către OMS, în 2020, speranța de viață în Regatul Unit este înregistrată la 79.8 ani pentru bărbați, 83.0 ani pentru femei, și o speranță de viață totală de 81.4 ani, plasând Regatul Unit pe locul 25 la nivel mondial în ceea ce privește speranța de viață.

De asemenea, End Fuel Poverty Coalition estimează că în jur de 10,5 milioane de pensionari din Marea Britanie vor întâmpina dificultăți din punct de vedere financiar în perioada următoare, întrucât veniturile lor vor

ajunge să fie insuficiente, mai ales după plata facturilor la energie.

În acest stat, pensiile nu sunt suficiente pentru ca oamenii să-și asigure traiul zilnic, de aceea, multe persoane economisesc bani încă de la vârsta de 30-40 de ani pentru a-și asigura un trai decent la bătrânețe, conform datelor obținute în urma unui think tank, efectuat în Marea Britanie.

Deși Guvernul consideră că situația pensionarilor este una bună, realitatea este una total diferită, vârstnicii supraviețuind, cu greu, lună de lună.

Citește și: Șeful Casei Naționale de Pensii anunță data la care intră pensiile pe card în luna decembrie a anului 2023

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.