Bani mai mulți pentru tinerii din România. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a intra în posesia a 30.000 de lei

Author: Diana Bostan
Actualizat: 24 oct 2023, 10:25

Bani de la stat pentru tineri

Sursa: Arhivă

Tinerii din România pot primi 30.000 de lei prin programul Junior Centenar. Aceștia trebuie să îndeplinească însă anumite condiții.

Prin intermediul acestui program, tinerii pot intra în posesia a 30.000 de lei, dar doar după vârsta majoratului și dacă părinții acestora contribuie anual cu o anumită sumă.

Mai mulți bani pentru tinerii din România

Tinerii din România pot beneficia de noi oportunități financiare, fiind un punct de plecare în viață. Aceștia pot intra în posesia a 30.000 de lei după împlinirea vârstei de 18 ani. Pentru a beneficia de această sumă, părinții trebuie să depună o anumită sumă de bani anual.

Citește și: Acești tineri vor primi 900 de lei de la stat! Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Părinții trebuie să depună anual suma de 1.200 de lei, iar statul vine în completare cu suma de 600 de lei. În urma unor cercetări ale economiștilor s-a dovedit faptul că această variantă este mult mai avantajoasă decât un cont de economii deschis la o bancă.

“În funcţie de vârsta copilului, o să vedem că randamentul anual începe de la 6 şi ceva la sută pentru un copil abia născut, pe măsură ce începem mai târziu, copilul are 7 ani, randamentele ajung la 8%, ceea ce nu e rău deloc şi pentru copiii mai mari, deja ne apropiem de 12,13%”, explică Adrian Asoltanie, consultant financiar, potrivit  Observatornews.ro.

Este bine de știut faptul că banii pot fi depuși de la orice vârstă, însă avantajul este mult mai mare atunci când banii sunt depuși din primul an de viață al copilului. Astfel, la împlinirea vârstei de 18 ani, tânărul va beneficia de aproximativ 39.742,24 lei, dacă părinții depun în fiecare an suma de 1.200 de lei.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Dacă în cazul băncilor, părinții trebuie să achite anumite taxe și să plătească un impozit de 10%, în cazul programului Junior Centenar lucrurile stau cu totul diferit, iar impozitul este mai mic. Doar tinerii pot intra în posesia banilor, după împlinirea vârstei de 18 ani.

Guvernanții vor să schimbe modul de acordare al alocațiilor în anul 2024

Noile măsuri fiscal bugetare ar urma să vizeze și alocațiile copiilor în anul 2024. Deși alocațiile ar urma să fie majorate de la data de 1 ianuarie 2024, creșterea ar putea fi amânată până în luna martie.

Bani mai mulți pentru tinerii din România
[Sursa: Pexels.com]

Citește și: Cine sunt tinerii care pot beneficia de burse între 1.100 și 2.000 de euro. Anunțul făcut de Ministerul Educației

”Probabil va fi nevoie, în curând, de măsuri care să ne asigure încadrarea în ţinta de deficit de 5,5% din PIB şi acestea privesc în general acele categorii de cheltuieli care în luna decembrie sunt cu un ritm fără precedent, acele cheltuieli pe care nu le putem controla şi care vin din zona ordonatorilor principali de credite ”, a fost anunțul făcut de ministrul de Finanțe Marcel Boloş.

Bine de știut este faptul că alocațiile sunt acordate diferit, astfel că și majorările vor fi diferite. Copiii de până la 2 ani sau cu handicap au o alocație lunară de 631 de lei, suma de care beneficiază și copiii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani care suferă de un handicap. Alocația lunară pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani este de 256 lei.

 

Taguri: