Mii de colonii de bacterii au fost descoperite pe bancnote si pe monede alese la intamplare, din portofelele celor care au realizat studiu, studenti la Universitatea din Surrey, Marea Britanie.
In timpul experimentului, banii au fost scufundati in geloza, o substanta care accelereaza cresterea bacteriilor. Astfel, mii de colonii au fost scoase la iveala. Majoritatea microbilor erau inofensivi pentru oamenii sanatosi, insa au fost descoperite si colonii de MRSA (variatie a stafilocolului auriu rezistenta la antibiotice), salmonella sau alte bacterii care pot provoca toxiinfectii alimentare.
Doctorul Simon Park, coordonatorul studiului, a declarat ca "am descoperit ca banii adapostesc mii de bacterii. Trec din mana in mana, ajung in portofele, unde au conditiile perfecte pentru a creste iar noi adesea uitam sa ne spalam pe maini"
Mii de colonii de bacterii au fost descoperite pe bancnote si pe monede alese la intamplare, din portofelele celor care au participat la studiu, studenti la Universitatea din Surrey, Marea Britanie.
In timpul experimentului, banii au fost scufundati in geloza, o substanta care accelereaza cresterea bacteriilor. Astfel, mii de colonii au fost scoase la iveala. Majoritatea microbilor erau inofensivi pentru oamenii sanatosi, insa au fost descoperite si colonii de MRSA (variatie a Stafilococului auriu rezistenta la antibiotice), Salmonella sau alte bacterii care pot provoca toxiinfectii alimentare.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”
Doctorul
Simon Park, coordonatorul studiului, a declarat:
"am descoperit ca banii adapostesc mii de bacterii. Trec din mana in mana, ajung in portofele, unde au conditiile perfecte pentru a creste iar noi adesea uitam sa ne spalam pe maini"