Banul la ban trage! Cât a făcut Gigi Becali anul trecut doar din FCSB! Au apărut datele contabile, iar latifundiarul are de ce să fie fericit!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 08 ian 2023, 08:45

Gigi Becali a investit mulți bani la început, dar acum scoate sume mari din transferurile de jucători

Gigi Becali a avut un an 2021 foarte bun. FCSB e pe profit, iar latifundiarul are toate motivele să fie fericit.

FCSB a înregistrat în 2021 un profit de peste 2 milioane de euro, arată datele contabile ale companiei, citate de digisport.ro.

Profitul total al FCSB anul trecut este de 10.333.679 de lei.

Cele mai mari venituri ale clubului sunt obținute de departe din vânzarea de jucători. Becali a dat lovitura anul trecut cu transferurile lui Dennis Man (la Parma) și Olimpiu Moruțan (la Galatasaray).

În total, în vistieria clubului au intrat 49.185.334 de lei din vânzarea de jucători, cea mai mare parte provenind din transferurile lui Dennis Man și Olimpiu Moruțan.

Dacă în 2021 Becali a vândut jucători de circa 10 milioane de euro, în 2020 a vândut jucători pentru bani mult mai puțini. În 2020 clubul lui Becali a încasat din vânzarea de jucători 13.924.891 de lei, adică aproximativ 3 milioane de euro.

Gigi Becali a anunțat că nu mai vrea să susțină FCSB din propriul buzunar

Gigi Becali, care anunțase că a investit circa 40 de milioane de euro la FCSB după ce a preluat echipa, a declarat că nu mai vrea să susțină clubul din propriul buzunar.

Becali și-a recuperat investiția, dar nu mai vrea să susțină clubul din propriii bani, noua strategie a lui fiind ca acesta să se autosusțină din vânzarea de jucători.

Încet-încet, retragerea. Că nu dau banii mei la fotbal. Să vedem care este situația.  (n.r.- Dacă îl vinde pe Octavian Popescu). Aia este altceva. Banii mei nu îi mai dau.

Dacă eu câștig, atunci o țin. Ești certat pe banii tăi, la fotbal trebuie să dai tu, prostule, banii și să vină altul să comande. Eu nu sunt prost.

Stau la fotbal cât câștig bani. Dacă pierd, atunci puteți să o luați. La revedere! Nu ați văzut că nu mai merg? Ești idiot dacă dai 3 milioane și îi pierzi. Fotbalul nu mai e o boală frumoasă pentru mine, a fost. Pentru mine este doar Dumnezeu și Hristos. La revedere!

Niciodată în viața ta nu o să mai vezi  (n.r.- campanie puternică de achiziții), doar dacă o să iau campionatul.

Desființez academia, nu toată… Sunt două academii acolo. Una dintre ele- cu 30 de antrenori. I-am zis lui Meme să facă selecție de elită și gata. Sunt prost să dau 150.000 de euro pe lună pentru academie? Nu, dau 70.000 de euro. Îl vindem și pe Tănase.

Sunt nebun să plătesc 500.000 de euro pe lună. E război, e sărăcie, cum să dai tu, nebunule, 500.000

de euro pe lună? Nu mai vreau să dau bani din buzunar, nu mai pot așa ceva. E prea mare nebunia. Nu pot asta! ”, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Becali se va baza pe propria academie de fotbal din Berceni pentru creșterea de jucători care să evolueze la prima echipă a FCSB și ulterior să fie vânduți. Becali a precizat, totodată, că nu vrea să bage prea mulți bani nici la Academia de fotbal.

Lotul FCSB e evaluat acum la circa 32.5 milioane de euro de către site-ul transfermarkt.com. Cristi Borcea, fostul investitor de la Dinamo, declara recent că Gigi Becali e singurul care e pe plus din fotbal. "Nașul e singurul pe plus", declara Borcea la Prosport Live.

Gigi Becali are o avere estimată de publicațiile de specialitate la circa 300-400 de milioane de euro, dar finul său, milionarul Cristi Borcea, crede că averea nașului său e mult mai mare, de circa 1 miliard de euro! 

"Eu cred că are peste 1 miliard, active și bani. Eu nu mă pot compara cu el. Pe el nu-l interesează decât biserica și familia. FCSB este doar o afacere", declara Cristi Borcea.

Citeste si: Gigi Becali, ocrotitorul săracilor! Tot mai mulți români caută cu disperare un leu pentru o pâine la poarta milionarului milostiv!

Strategia lui Gigi Becali de ani buni: nu mai vrea să investească în echipa de fotbal

După ce a investit la început sume considerabile, banii recuperându-i în timp, prin vânzarea de jucători și participarea de mai multe ori în grupele Ligii Campionilor, Gigi Becali a renunțat de ani buni la a mai face investiții serioase.

Și cu salariile Becali e foarte atent, precizând că el nu își permite să dea salarii la fel de mari ca cei de la CFR Cluj, deși are, teoretic, o avere mai mare decât cea a patronului de la CFR, Neluțu Varga.

”Eu câștig bani din fotbal! Nu mai bag bani în fotbal! Nu mai investesc nimic! Eu acum trăiesc liniștit și dacă vreau să scot câteva milioane de euro din club o fac când vreau eu. Pentru că eu câștig, nu pierd bani la fotbal.

Eu am știut să fac bani, să aleg antrenori care au știut să facă schimbări, nu? Mi-a băgat și Dică vreo 15 milioane de euro în buzunar anul trecut. De aceea nu am nimic cu el”, declara Gigi Becali în 2018.

Citeste si: Mihai Neșu, campion în meciul vieții! "Dumnezeu mi-a sacrificat trupul, dar mi-a salvat sufletul!" Gestul incredibil făcut de Gigi Becali pentru fostul fotbalist!