Bărbat atacat de urs în stațiunea Colibița. În ce stare a fost găsită victima după ce a suferit mai multe răni la mâini și la cap

Autor: Diana Bostan

Un bărbat a fost atacat de urs în stațiunea Colibița.

Sursa: Pixabay

Un incident grav a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în localitatea Colibița, situată la poalele Munților Călimani, unde un bărbat a fost atacat de un urs în propria curte.

Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, atacul a avut loc în jurul orei 3 dimineața, iar autoritățile au emis imediat un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT pentru a avertiza populația din zonă să ia măsuri de precauție.

Citește și: Un cioban din Mureș a fost la un pas de moarte după ce a fost atacat de urs! Bărbatul a fost salvat în ultima clipă de câinii săi

În ce stare se află victima

Potrivit Agerpres, victima, un bărbat de 54 de ani, a fost transportată de urgență la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Bistrița-Năsăud.

Citește și: Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România

Annabella Muzsi, managerul SAJ, a declarat că bărbatul a suferit mai multe răni și contuzii la mâini, cap și abdomen, însă, din fericire, acestea nu îi pun viața în pericol. În momentul sosirii echipajului medical, bărbatul era conștient și cooperant.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Incidentul s-a declanșat după ce ursul a intrat în gospodăria victimei și a încercat să atace un porc din grajd. Fiul bărbatului a observat animalul sălbatic și și-a alertat tatăl. În încercarea de a alunga ursul din curte, bărbatul a fost atacat de acesta, suferind mai multe răni. Deși intervenția a fost rapidă, atacul a lăsat urme serioase pe corpul victimei.

Autoritățile fac apel la populație

În urma incidentului, autoritățile au făcut apel la locuitorii din Colibița și din împrejurimi să fie vigilenți și să evite pe cât posibil deplasările nocturne în zonele unde există un risc crescut de apariție a urșilor.

Citește și: Un bărbat a fost atacat de urs în Bistrița-Năsăud! Victima a fost transportată de urgență la spital

Totodată, este recomandat ca gospodăriile să fie bine împrejmuite, iar animalele domestice să fie adăpostite în locuri sigure pentru a preveni atragerea animalelor sălbatice, notează sursa menționată anterior.

Autoritățile continuă monitorizarea zonei pentru a preveni alte incidente similare și pentru a asigura siguranța localnicilor.

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul