Bărbat din Constanța, condamnat la 5 ani de închisoare pentru furtul unei bancnote de 1 leu!

Author: Diana Ghita
Actualizat: 19 dec 2023, 22:14

O bancnotă de un leu l-a dus direct după gratii

Sursa: Unsplash; Freepik

Un bărbat din Constanța a fost pedepsit cu 5 ani de închisoare după ce a furat 1 leu de la un copil.

Hoțul a primit condamnarea a 5 ani de închisoare din partea Judecătoriei Constanța. Deși a furat doar o bancnotă de un leu, această faptă tot constituie o infracțiune gravă.

Un leu l-a costat 5 ani de libertate

Constănțeanul nu a furat banii pur și simplu de la minor, ci i-a luat cu forța, săvârșind, astfel, infracțiunea de tâlhărie calificată.

Întreaga scenă s-a desfășurat în plină stradă, chiar în fața unui magazin din comuna Mihail Kogălniceanu, a județului Constanța. În momentul în care copilul de 11 ani voia să intre în supermarket, atacatorul i-a cerut 2 lei acestuia într-un mod foarte agresiv.

Bărbatul l-a strâns de braț pe copil, forțându-l, astfel, să-i dea bani. Speriat de comportamentul dubios al omului, minorul i-a întins un leu acestuia, care, imediat, s-a făcut nevăzut.

Hoțul nu a avut doar un moment de rătăcire, ci a mai avut de a face cu legea în trecut, fiind condamnat pentru aceeași infracțiune. Acest lucru este confirmat și de către magistrați, care susțin că făptașul a fost eliberat de după gratii în anul 2020, după ce și-a ispășit pedeapsa pentru tâlhărie calificată.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cine este polițista care a încercat să fure haine dintr-un mall din Iași! Obiectele vestimentare valorau peste 550 de lei

Bărbatul care a furat un leu a mai fost închis, în trecut

Acesta urmează să plătească, din nou, pentru faptele lui, întrucât, deși a furat doar 1 leu, fapta în sine este una foarte gravă, iar faptul că se află în stare de recidivă îi agravează situația.

În plus, copilul de 11 ani nu este singurul care a fost bruscat de către infractor. Atât camerele de luat vederi, cât și martorii de la fața locului confirmă că bărbatul a avut un comportament agresiv cu mai mulți trecători.

Cu toate că, în imaginile de pe camere, poliția a văzut clar că el este autorul acestor fapte, la audieri, recidivistul a refuzat să recunoască acuzațiile care i-au fost aduse.

În ciuda faptului că a negat faptele comise, judecătorii au decis ca tâlharul să fie pedepsit cu 5 ani de închisoare. Însă, momentan, sentința dată acestuia nu este definitivă.

Citește și: Dan Negru, reacție acidă în mediul online: “Cine a furat banii lui Ceaușescu” Ce a postat prezentatorul pe o rețea de socializare

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.