Bărbați înarmați au atacat în direct un post de televiziune din Ecuador! Întreaga țară se află în stare de urgență

Author: Diana Ghita
Actualizat: 10 ian 2024, 11:10

S-a produs un atac înfiorător la o televiziune din Ecuador

Sursa: Captură YouTube Global News/ Unsplash

Un post de televiziune din Ecuador a fost atacat de un grup de bărbați înarmați. Aceștia au pătruns în platou chiar în timpul unei emisiuni difuzate în direct.

Angajații televiziunii TC, din Guayaquil, Ecuador, au fost atacați chiar în timpul unei transmisiuni în direct. În acele momente, oamenii au trecut prin niște clipe de groază, întrucât atacatorii înarmați au început să tragă prin platou.

Cum s-a petrecut atacul armat

Întreaga scenă a fost vizionată și de către telespectatori, care au asistat, neputincioși, la oroarea trăită de angajații televiziunii.

Aceștia din urmă au fost amenințați cu armele pentru a se pune pe podea, pe fundal se auzeau împușcături, iar atacatorii le-au arătat celor de acasă că au asupra lor diverse arme și grenade.

Unul dintre angajați a refuzat să asculte ordinele bărbaților înarmați, părând să-i implore să-i lase în pace pe el și pe colegii săi. Însă, acesta a fost amenințat în diverse moduri, punându-i-se pușca la cap, iar mai apoi o bombă în buzunarul de la sacou.

După derularea acestor scene înfiorătoare, transmisiunea live s-a întrerupt, iar, la scurt timp, atacatorii au ieșit din incinta televiziunii, unde au fost interceptați de către polițiști.

Conform informațiilor transmise de către autorități, pe platforma X, atacul armat nu s-a soldat cu victime, iar angajații au fost evacuați la timp din platoul de filmare.

Atacul de la televiziunea TC nu ar fi singurul de acest fel în Ecuador, ci face parte dintr-un amplu tipar.

În 2023, Fernando Villavicencio, unul dintre candidații la președinție, a fost ucis într-un eveniment asemănător.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Cine sunt cele trei tinere care au fost găsite fără viață după ce au fost torturate. Plecaseră într-o vacanță, dar nu au mai apucat să se întoarcă

Ce măsuri a luat președintele Ecuadorului

Luni, 8 ianuarie, președintele Ecuadorului, Daniel Noboa a decretat stare de urgență timp de 60 de zile, după ce unul dintre cei mai periculoși infractori la nivel național, Alfonso Macias, a evadat dintr-o închisoare de maximă securitate.

„Tocmai am semnat un decret privind starea de urgență, astfel încât forțele armate să aibă tot sprijinul politic și juridic pentru a acționa. Fac un apel către toți cetățenii, deoarece această luptă revine tuturor, să sprijiniți efortul autorităților”,  transmite președintele, citat de euronews.ro.

Oficialul este de părere că atacul de la TC Guayaquil vine după ce Guvernul a început să facă demersuri semnificative pentru a prelua, înapoi, controlul asupra penitenciarelor din țară.

„Ca răspuns, aceste grupuri narcoteroriste intenționează să ne amenințe, crezând că vom ceda în fața lor. Am dat dispoziții clare comandanților poliției și armatei să intervină în controlul închisorilor”,  adaugă Daniel Noboa.

Starea de urgență impune restricții la nivelul întregii țări în ceea ce privește circulația pe timp de noapte. De asemenea, în cele 60 de zile va fi mobilizat un număr mare de militari atât pe străzi, cât și în penitenciare.

Citește și: Atac armat la o universitate din Praga! Un bărbat a deschis focul în centrul orașului, unde a ucis cel puțin 15 oameni și a rănit alți 24

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.