Bărbatul arestat aseară în cazul uciderii lui Adrian Kreiner, prins ieri în flagrant, a fost eliberat. Nu există suficiente probe care să-i demonstreze vinovăția

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 17 nov 2023, 12:10

Ceilalți doi indivizi au reușit să fugă din țară

Sursa: Facebook Adrian Kreiner/ Captură YouTube Sibiu Independent

Laurențiu Lăcătușu, unul dintre suspecții în cazul uciderii lui Adrian Kreiner, afaceristul sibian, nu a fost reținut.

UPDATE:

Laurențiu Lăcătușu, boxerul prins în flagrant în trafic ieri de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Sibiu, nu a fost reținut din lipsă de probe. Se pare că nu se poate demonstra faptul că suspectul ar fi avut legătură cu uciderea lui Adrian Kreiner. 

Poliția a declarat, inițial, că individul ar fi unul dintre cei trei suspecți implicați în asasinarea lui Adrian Kreiner.

„În continuarea activităților specifice desfășurate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în seara zilei de 16 noiembrie a.c., în baza unui mandat de aducere, un bărbat din județul Dolj a fost condus la sediul I.P.J. Sibiu. Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie a.c.,

în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar.

Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul I.P.J. Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta. Continuăm cercetările în vederea coroborării tuturor probelor pentru a lămuri cu exactitate situația de fapt și natura implicării acestuia în comiterea faptei de pe raza municipiului Sibiu. Cercetările

în acest dosar continuă”, se menționează în comunicatul de presă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu nu a dat foarte multe detalii despre capturarea individului, dar au spus că Laurențiu Lăcătușu este singurul dintre cei patru suspecți care a rămas în țară. Ceilalți trei au reușit să iasă din țară când au aflat că Adrian Kreiner a murit. 

Unul dintre suspecții în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost prins

Ieri, Laurențiu Lăcătușu a fost prins în localitatea Valea Stanciului, județul Dolj, fiind unul dintre cei trei suspecți care l-ar fi ucis pe afaceristul sibian Adrian Kreiner acum 11 zile.

Citește și: Noi detalii în privința morții afaceristului din Sibiu. „În ultimul timp avea niște asociați” Ce dezvăluiri a făcut prietenul lui Adrian Kreiner în plină anchetă

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Reamintim că Adrian Kreiner a fost legat la toate membrele, torturat și bătut în vederea obținerii banilor și bijuteriilor pe care le deținea. Ceilalți doi participanți la crimă sunt încă în libertate și vor fi urmăriți internațional deoarece au ieșit din țară în ziua în care au aflat că victima lor a murit. Se crede că s-ar fi îndreptat spre Germania sau Belgia, dat fiind faptul că din aceste țări s-au întors acum aproape o lună în România, special pentru a-l jefui pe Adrian Kreiner.

Citește și: Jaf sau răzbunare în stil mafiot: Cine este primul suspect reținut în cazul morții omului de afaceri din Sibiu

Laurențiu Lăcătușu este un fost boxer și, după ce l-ar fi ucis pe afaceristul sibian alături de tovarășii lui, toți trei ar fi plecat cu un taxi. În cursul serii de ieri, individul a fost prins și reținut într-o comună din Dolj, iar ceilalți doi suspecți ar fi fugit din țară.

Cine a plănuit crima lui Adrian Kreiner

Cel care ar fi gândit toată operațiunea barbară este Ilie Sitariu, un bărbat în vârstă de 44 de ani care este cunoscut bine pentru clonare de carduri.

Cu o zi înainte de crimă, toți cei trei suspecți, o femeie, respectiv concubina unuia dintre suspecți, și Ilie Sitariu au plecat spre Deva, după care s-au îndreptat spre Sibiu cu o altă mașină și și-au închiriat un apartament, acolo unde ar fi așteptat momentul atacului.

Doi dintre suspecți au spart casa, iar al treilea ar fi rămas în stradă pentru a verifica zona.

„Suspecţii au fost surprinşi de fiica victimei, aflată la etajul locuinţei. Doi dintre bărbaţi au urcat imediat după aceasta şi, sub ameninţarea unui pistol, i-au solicitat în limba engleză să spună locul în care tatăl său ascunde banii. Fata le-a dat atacatorilor o sumă infimă de bani. Unul dintre ei a zărit ceasurile de lux. Le-au băgat într-un rucsac şi s-au făcut nevăzuţi”, a declarat Valentin Florescu, procuror criminalist, citat de Observator.

În 2017, Ilie Sitariu era vinovat pentru că a furat 127.000 de dolari prin clonare de carduri la mai multe bancomate din New York și Masachusetts, SUA. A fost arestat doar doi ani, până în 2019, deoarece a dat înapoi toți banii furați ca să iasă din închisoare.

Uciderea lui Adrian Kreiner rămâne un șoc și a generat teamă în rândul comunității sibiene. Oamenii vor să-și instaleze camere de supraveghere pentru a se feri de pericole și de hoți.

„Perimetrul trebuie asigurat video pe toată suprafaţa exterioară. Acum sunt camerele SMART, dacă o distrugi fizic sau îi tai firele ea transmite un semnal de alarmă într-un dispecerat” , a declarat Mihai Adrian, reprezentant companie de protecţie si pază.