Bărbatul care a ucis-o pe Rita, o cățelușă din rasa Amstaff, a fost arestat! Este prima oară când se întâmplă acest lucru la nivel național

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 11 dec 2022, 16:32

Bărbatul care a ucis-o pe Rita, o cățelușă din rasa Amstaff, a fost arestat! Este prima oară când se întâmplă acest lucru la nivel național

Sursa: PixaBay

Magistrații Curții de Apel au decis să condamne la închisoare bărbatul care a ucis o cățelușă din rasa Amstaff, pe nume Rita.

Evenimentul a avut loc acum trei ani, pe 22 ianuarie 2019, când un bărbat care avea, pe atunci, 47 de ani, a vrut să își înjunghie vecinul pentru că l-a deranjat că soția acestuia dădea jos țurțurii de gheață, care i-ar fi căzut și lui pe balcon.

Bărbatul care a ucis o cățelușă Amstaff a fost închis după gratii

Bărbatul pe care voia agresorul să-l înjunghie avea și un câine Amstaff, pe nume Rita. În acel moment, cățelușa și-a apărat stăpânul, dar a sfârșit fiind lovită de mai multe ori cu cuțitul.

Pe 26 martie 2021, instanța gălățeană a hotărât să-i dea un an de închisoare cu executare bărbatului. În prezent, Curtea de Apel Galați a decis să-i dea închisoare un an de zile pentru uciderea unui cățel și 5.000

de lei daune morale.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Un cal a fost adus la o petrecere dintr-o sufragerie pentru amuzamentul invitaților. Cei opt bărbați au fost amendați cu aproape 22.000 de lei după ce s-au filmat cu animalul în casă

„După trei ani de judecată pentru cățelul care mi-a fost omorât, puteam fi eu astăzi în locul ei, acum s-a luat decizia definitivă de a pedepsi agresorul.

Mă bucur nespus de mult, i-au dat pedeapsa maximă, nu poate decât să mă bucure. A fost condamnat la  un an de zile cu executare. Astăzi când am plecat de acasă l-am văzut în fața blocului cu bagajul. Se pregătea pentru închisoare, cred. O să imi platească o daună de 5.000 de lei, dar nu mă interesează banii, oricum o să îi donez la Help Lăbuș”, a declarat Laurențiu Costel Bocioc, stăpânul Ritei.

Citeste si: Dezastru ecologic în Israel! O balenă de 17 metri, eșuată pe plajă

„Este o victorie amară a întregii societăți, tot românul din mediul rural, din mediul urban să înțeleagă că orice formă de abuz, maltratare și ucidere cu intenție a animalelor se pedepsește în această țară și mai nou cu închisoare cu executare”, a transmis Ana Maria Dandeș, reprezentat Asociația Help Lăbuș.

Pentru a putea să treacă parțial mai repede peste trauma suferită, stăpânul Ritei și-a cumpărat un alt Amstaff. Ucigașul cățelușei s-a prezentat la arest.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?