UPDATE A fost afișat baremul pentru pentru examenul scris la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru profilul real BAC 2024

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 04 iul 2024, 15:18

Baremele pentru Biologie BAC 2024

Sursa: edu.ro

Azi, elevii clasei a XII-a susțin proba scrisă la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică, în cadrul examenului de Bacalaureat 2024.

Elevii clasei a XII-a, cu profil real, continuă examenul de Bacalaureat cu proba scrisă la alegere, având de susținut testele la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică. Pentru a verifica dacă răspunsurile alese de ei sunt unele corecte, candidații pot verifica baremul postat pe edu.ro sau în cadrul acestui articol, pe kanald.ro

UPDATE Barem pentru BAC 2024 - Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru profilul real  

Acestea sunt baremele de azi pentru Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru profilul real:

Baremele pentru Fizică BAC 2024

Baremele pentru Biologie BAC 2024

Baremele pentru Informatică organică BAC 2024

Baremele pentru Chimie anorganică BAC 2024

Baremele pentru Chimie organică BAC 2024

 

Care este baremul de azi pentru proba profil real – proba la alegere BAC 2024

Subiectele și baremele pentru proba scrisă la alegere, dintre Fizică, Chimie, Biologie și Informatică, BAC 2024 sunt publicate zilnic, începând cu ora 15:00, pe platforma oficială edu.ro, dar și pe kanald.ro în cadrul acestui articol, în format PDF.

Baremul reprezintă un ghid esențial pentru corectarea lucrărilor, asigurând transparența și corectitudinea procesului de evaluare.

Astăzi, elevii clasei a XII-a susțin proba scrisă la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică, în cadrul examenului de Bacalaureat 2024. Elevii cu profil real continuă astfel examenul cu această probă importantă, având posibilitatea de a verifica corectitudinea răspunsurilor prin consultarea baremului de corectare.

Această probă este crucială, deoarece permite candidaților să își demonstreze cunoștințele aprofundate într-un domeniu specific ales de ei.

Astfel, absolvenții liceelor cu profil real, specializările Matematică-Informatică și Științele Naturii, pot alege între Fizică, Chimie, Biologie și Informatică. Elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităților naționale vor susține, vineri, în plus, o probă la Limba maternă.

Citește și: Au apărut primele perle de la Bacalaureat 2024: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!” 

Cum sunt organizate examenele în acest an și ce reguli trebuie să respecte candidații?

Examenele pentru BAC 2024 încep la ora 9:00, moment în care în fiecare sală sunt distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, pe baza buletinului. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Probele pentru examenul scris de bacalaureat includ: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Examenul de Bacalaureat se desfășoară conform unor reguli stricte. Candidații nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, căști, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsace, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor. Toate aceste obiecte vor fi păstrate până la finalizarea probei într-o sală special stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză predarea obiectelor nu vor fi primiți în examen. În sălile de examen, candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. Absolvenții prinși încălcând aceste reguli vor fi eliminați din examen.

Citește și: Mai mulți elevi din Pitești au fost dați în vileag, de un mesaj Ro-Alert, în timp ce voiau să copieze la examenul de Bacalaureat 2024: Totul s-a întâmplat în timpul probei obligatorii a profilului care a avut loc marți

Calendarul oficial BAC 2024

Evaluarea competențelor:

17 – 19 iunie: Competențele lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)

19 – 20 iunie: Competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)

19 – 21 iunie: Competențele digitale (proba D)

25 – 27 iunie: Competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C)

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1745/20415956/1/examene-2.jpg

Probele scrise:

1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a)

2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) (Matematică sau Istorie, în funcție de profil)

4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)

5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b)

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.