BAREM de corectare BAC chimie 2021 conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 26 iul 2022, 23:20
Subiectele de BAC 2021 la Chimie urmează să fie afișate
Sursa: unsplash

Edu.ro subiecte BAC chimie 2021. Vezi ce subiecte au picat la chimie organică și anorganică, dar și cum se rezovau cerințele conform baremului postat pe Edu.ro.

Edu.ro subiecte BAC chimie 2021. Elevii de la profilul real susțin astăzi proba la alegere a examenului de Bacalaureat 2021. Cei care au ales chimia ca probă de examen vor primi subiecte de bac la chimie organică sau subiecte de bac la chimie anorganică. Subiectele vor fi publicate pe edu.ro în jur de ora 15:00 și tot atunci va fi afișat și baremul de corectare la chimie organică și anorganică 2021.

BAREM de corectare BAC chimie 2021

Verifică dacă ai făcut corect exercițiile, conform baremului publicat pe Edu.ro:

BAREM CHIMIE ANORGANICĂ 

BAREM CHIMIE ORGANICĂ

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Edu.ro subiecte BAC chimie 2021. Cum arată subiectele la chimie organică și anorganică?

Edu.ro subiecte BAC chimie 2021. După fiecare probă a examenului de Bacalaureat 2021, pe edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației, sunt afișate subiectele de examen. Printre probele la alegere se numără și proba la chimie, astfel că elevii de clasa a XII-a care au terminat un liceu cu profil real au putut opta pentru a susține ultima probă de la BAC 2021 la chimie organică sau anorganică.

Pentru că la chimie materia este complexă, Ministerul Educației a decis să o separe în două: chimie organică sau anorganică. 

Absolvenții de clasa a XII-a, profil real, au avut de ales între Fizică, Chimie, Biologie și Informatică la ultima probă a examenului de Bacalaureat 2021. 

Citeste si:// SUBIECTE BAC istorie 2021// Barem de corectare conform edu.ro. Vezi dacă ai rezolvat corect cerințele

Subiecte BAC chimie organică 2021

Subiecte BAC chimie organică 2021. Cerințele au fost formulate ținând cont de programa școlară. Elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2021 la chimie organică trebuie să cunoască noțiuni despre structura și compoziția substanțelor organice, clasificarea compușilor organici, tipuri de reacții în chima organică, dar și alte informații, conform programei publicate pe EDU.RO.

Subiecte de BAC la chimie organică 2021 vor fi afișate după ora 15:00 pe Edu.ro.

Ministerul Educației va afișa și baremul de corectare pentru ca elevii să vadă cum se rezolvau corect cerințele.

Subiecte BAC chimie anorganică 2021

Din programa de Bac 2021 la chimie anorganică fac parte și noțiuni despre structura atomului, tabelul periodic al elementelor chimice, legături chimice, interacții între atomi, ioni, molecule, dar și diverse calcule chimice. 

Subiectele de BAC pe care elevii le vor primi la chimie anorganică 2021 urmează să fie afișate pe EDU.RO,

acolo unde va fi publicat și baremul de corectare.

Edu.ro BAC 2021. Condiții pentru promovarea examenului de Bacalaureat 2021

Conform edu.ro, pentru a putea fi declarați admiși la examenul de Bacalaureat 2021, absolvenții de clasa a a XII-a trebuie se îndeplinească mai multe condiții:

  1. să fi echivalat probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale
  2. să susțină toate probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2021 și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre ele
  3. să obțină media 6 la examenul de Bacalaureat 2021

În situația în care un absolvent de clasa a XII-a obține nota 5 la toate cele 3 probe, dar media este mai mică de 6, atunci este declarat respins. 

Citeste si: AU APĂRUT Subiectele la BAC 2021 matematică. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile și problemele