BAREM de corectare la română Evaluarea Națională 2021, conform edu.ro. Vezi ce subiecte au primit elevii la română. Verifică dacă ai rezolvat corect cerințele

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 26 iul 2022, 08:55
subiecte evaluare nationala 2021 romana Foto(10)
Elevii de clasa a VIII-a susțin prima probă a Evaluării naționale 2021, proba la română
Sursa: Unsplash

Evaluarea națională 2021 a început cu proba la limba și literatura română. Ce subiecte au primit elevii la limba română și care este baremul de corectare?

Elevii de clasa a VIII-a susțin pe data de 22 iunie prima probă a Evaluării naționale 2021, proba la limba și literatura română. Iată ce subiecte au avut de rezolvat absolvenții de clasa a VIII-a și cum arată baremul de corectare la română.

UPDATE ORA 15:06: Ministerul Educației a afișat baremul pentru proba la Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale 2021. Uite cum se rezolvau corect subiectele și care este grila de corectare.

 

UPDATE, ORA 10:51. Iată ce subiecte au primit elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 2021, proba la Limba și literatura română, potrivit observatorulph.ro.

 

SUBIECTE și barem de corectare Evaluarea națională 2021, limba română

Începe Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VIII-a, cu proba la limba și literatura română, astfel că pentru absolvenții de gimnaziu emoțiile sunt uriașe. 

Accesul elevilor în sălile de examen se face în intervalul 8:00- 8:30, însă proba la limba română începe la ora 9. Până să primească broșurile cu subiectele de examen, elevii de clasa a VIII-a au la dispoziție 15 minute pentru completarea casetei de identificare cu datele personale.

Profesorii trebuie să se asigure că datele sunt completate corect, după care caseta este sigilată.

Elevii de clasa a VIII-a au la dispoziție 120 de minute pentru tratarea subiectelor de examen. Timpul se scurge după ce aceștia primesc broșura cu subiecte. Candidații la Evaluarea Națională 2021 pot rezolva subiectele direct pe broșură, iar în cazul în care au nevoie de spațiu suplimentar, aceștia pot solicita și alte foi de examen. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: DOCUMENT: Evaluarea națională 2021. Regulile pe care elevii trebuie să le respecte în timpul probelor

Ministerul Educației a anunțat că elevii pot redacta lucrările folosind pix sau stilou cu cerneală sau pastă de culoare albastră, în timp ce desenele sau schemele grafice pot fi făcute cu creionul negru.

În cazul în care elevii termină de rezolvat subiectele mai repede decât timpul prevăzut, aceștia pot părăsi sala de examen după o oră de la începerea probei.

Elevilor le este interzis să pătrundă în sala de examen cu orice fel de material ajutător. Dacă sunt găsite asupra lor materiale auxiliare, indiferent dacă le-au folosit sau nu, elevii vor fi eliminați din sala de examen, iar lucrarea va fi notată automat cu nota 1, indiferent de conținutul acesteia.

Subiectele la limba română pe care elevii de clasa a VIII-a le vor primi la Evaluarea națională 2021 vor fi elaborate astfel încât să se încadreze în limitele impuse de programa școlară, având în vedere că anul școlar 2020-2021 s-a desfășurat în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. Subiectele de la Evaluarea națională 2021, limba și literatura română, dar și baremul de corectare, urmează să fie publicate pe site-ul Ministerului Educației, imediat după finalizarea probei. Acestea vor fi prezentate în timp real și pe site-ul Kanal D.

Calendar Evaluare națională 2021. Când au loc probele?

Ministerul Educației a anunțat calendarul după care se va desfășura Evaluarea națională în anul 2021. Iată când sunt programate probele, când vor fi afișate rezultatele, dar și când pot fi depuse contestațiile.

7-11 iunie 2021- înscrierea la Evaluarea națională 2021

22 iunie 2021-  proba la Limba și literatura română

24 iunie 2021- proba la Matematică

25 iunie 2021- proba la Limba și literatura maternă

29 iunie 2021- afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

29-30 iunie 2021- depunerea contestațiilor (29 iunie, în intervalul 16:00-19:00 și 30 iunie 08:00-12:00)

30 iunie-4 iulie 2021- soluționarea contestațiilor

4 iulie 2021- afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor 

Citeste si: Schimbări la Evaluarea Națională? Cum se vor desfășura probele la limba română și la matematică

 


Bianca Mândru și-a îngrijorat fanii după le-a dezvăluit că niște bărbați au intrat în casa ei, când ea era plecată. Ce s-a întâmplat, de fapt?