BAREM Limba Română Bacalaureat 2022 - profil uman. Cum se rezolvă subiectele la Română la BAC 2022

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 15 mar 2023, 06:45

BAREM Limbă Română Bacalaureat 2022 va fi afișat pe site-ul oficial al Ministerului Educației. EDU.RO arată cum se rezolvă subiectele la Română la BAC 2022.

BAREM ROMÂNĂ BAC 2022- PROFIL UMAN 

EDU.RO a publicat BAREM ROMÂNĂ BAC 2022- PROFIL UMAN. Candidații care au susținut astăzi proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de BACALAUREAT 2022 pot consulta pe kanald.ro barem Română BAC 2022 și grila de corectare aferentă variantei de examen cu numarul 6, variantă care le-a picat astăzi absolvenților claselor a XII-A. 

Aceștia pot vedea acum modalitatea corectă de rezolvare a Subiectelor Română BAC 2022, după ce, în urmă cu puțin timp Ministerul Educației a făcut public BAREM ROMÂNĂ BAC 2022- profil uman. 

 

UPDATE: SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2022 

Și anul acesta, ca și în anii trecuți, site-ul oficial al Ministerului Educației publică baremul de la Limba Română Bacalaureat 2022 – profil uman cât și baremul de la Limba Română Bacalaureat 2022- profil real. EDU.RO arată cum se rezolvă subiectele la Română la BAC 2022.

BAREM LIMBA ROMÂNĂ BACALAUREAT 2022 cât și modul cum se rezolvă subiectele la Română la BAC 2022 vor fi publicate în timp real și pe site-ul kanald.ro.

BAREM ROMÂNĂ BAC 2022 

Barem BAC Română 2022  le va permite candidaților care au susținut astăzi proba scrisă la Limba și literatura Română- profil uman să se autoevalueze și să vadă dacă au răspuns corect cerințelor prevăzute de Ministerul Educației în BAREM BAC ROMÂNĂ 2022- PROFIL UMAN. 

Barem Română BAC 2022 conține răspunsurile corecte la cerințele celor trei subiecte pe care candidații la proba scrisă la Limba și literatura română le-au primit astăzi spre rezolvare. 

Subiectele care au picat astăzi la Română Bac 2022- profil uman sunt: 

SUBIECTUL 1- un fragment din textul „Doamna Elena„ de Nicolae Iorga 

Subiectul II- argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare. 

Subiectul III- candidații au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui personaj dintr-o comedie studiată 

BAREM LIMBA ROMÂNĂ BACALAUREAT 2022

Barem Limba Română BAC 2022 atât pentru profilul uman cât și Barem Limba Română BAC 2022- PROFIL UMAN va fi afișat de Ministerul Educației pe site-ul oficial edu.ro și publicat în timp real și pe site-ul kanald.ro

care va urmări îndeaproape toate evoluțiile referitoare la examenul de BACALAUREAT 2022. 

Citeste si: Sfaturi pentru proba de competențe lingvistice de comunicare orală în limba română la BAC 2022. Cum să obții calificativul maxim la proba orală de Limba Română la BACALAUREAT 2022

Potrivit regulamentului de examen, Ministerul Educației afișează BAREM LIMBA ROMÂNĂ BAC 2022- profil uman și modul cum se rezolvă subiectele la Română la BAC 2022 pe data de 20 iunie începând cu orele 15:00. 

Cum se rezolvă subiectele la Română la BAC 2022 

Pentru a se familiariza cu modul cum se rezolvă subiectele la Română la BAC 2022 atât candidații candidații de la profilul uman cât și candidații de la profilul real au avut la dipoziție atât programa de examen pentru disciplina Limba și Literatura Română cât și o serie de teste de antrenament puse la dispoziție de Ministerul Educației. 

Toate acestea cât și Simulare BAC 2022 au avut rolul de a-i ajuta pe candidații care susțin anul acesta examenul de Bacalaureat să vadă cum se rezolvă subiectele la proba scrisă la Limba și literatura română la BAC 2022.  

Barem Limba Română BAC 2022- profil uman. Câte puncte din oficiu primesc candidații 

Potrivit baremului de la Limba Română BAC 2022, candidații care au susținut proba scrisă la Limba și literatura română vor primi 10 puncte din oficiu.

Citeste si: Cum se va calcula media la BAC 2022 și cum se va proceda în cazul elevilor a căror medie generală va fi 5,99

Absolvenții claselor a XII-A care susțin pe data de 20 iunie 2022 proba scrisă la Limba și literatura română vor avea la dispoziție 3 ore pentru a rezolva trei subiecte, toate trei fiind obligatorii. 

Potrivit modalităților de punctare și evaluare prevăzute în Barem Limba Română Bac 2022- profil uman  pentru rezolvarea corectă a subiectelor, candidații care susțin proba scrisă la Limba și literatura română vor fi notați, după cum urmează: 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

SUBIECTUL I- 50 DE PUNCTE 

SUBIECTUL II- 10 DE PUNCTE 

SUBIECTUL III- 30 DE PUNCTE 

OFICIU- 1O PUNCTE 

Programa la Română pentru BACALAUREAT 2022 

Pentru a se familiariza cu modul cum se rezolvă subiectele la Română la BAC 2022 și pentru a putea obține punctajul maxim prevăzut în BAREM LIMBA ROMÂNĂ BAC 2022, Ministerul Educației a pus la dispoziție candidaților care susțin proba scrisă la Limba și literatura română programa la Română pentru BACALAUREAT 2022. 

Potrivit programei la Română pentru BAC 2022, candidații au avut de studiat opere aparținând următorilor autori canonici: 

- Mihai Eminescu

- Ion Creangă

- I. L. Caragiale

- Titu Maiorescu

- Ioan Slavici

- G. Bacovia

- Lucian Blaga

- Tudor Arghezi 

- Ion Barbu 

- Mihail Sadoveanu

- Liviu Rebreanu 

- Camil Petrescu 

- G. Călinescu

- E. Lovinescu.

Conform programei şcolare în vigoare, examenul de bacalaureat nu implică studiul monografic al scriitorilor canonici, ci studierea a cel puţin unui text din opera acestora. Textele literare la prima vedere pot aparţine atât autorilor canonici, cât şi altor autori studiaţi.

Citeste si: BAC 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Cum se rezolvă subiectele de la probele orale

Pentru proba scrisă, elevii trebuie să studieze în mod aprofundat cel puţin numărul minim de texte prevăzute în programa şcolară, aparţinând autorilor canonici sau prozei narative, poeziei sau dramaturgiei româneşti despre care să poată redacta un eseu structurat, un eseu liber sau un eseu argumentativ, în care să aplice conceptele de istorie şi teorie literară (perioade, curente literare/culturale, elemente de analiză tematică, structurală şi stilistică) menţionate în prezenta programă.

Tematica studiilor de caz şi a dezbaterilor din programele şcolare, regăsită în programa de examen, poate fi valorificată în cadrul probelor orale şi scrise, prin solicitarea argumentării unor opinii sau judecăţi de valoare pe marginea acestora. 

 

SURSA: edu.ro