Barem Matematică Evaluare Națională 2023

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 19 mar 2024, 00:05

Elevii claselor a VIII-a susțin miercuri, 21 iunie, proba scrisă la matematică pentru Evaluarea Națională.

Sursa: pexels.com

Elevii claselor a VIII-a susțin miercuri, 21 iunie, proba scrisă la matematică pentru Evaluarea Națională, care contează în proporție de 100% pentru admiterea la liceu.

Ca în fiecare an, elevii claselor a 8-a susțin proba scrisă la matematică pentru Evaluarea Națională. Mai jos vor fi afișate baremele pentru proba scrisă la matematică.

Miercuri are loc examenul scris la matematică pentru Evaluarea Națională

Elevii clasei a VIII-a vor susține miercuri, 21 iunie, examenul scris la matematică pentru Evaluarea Națională, înainte de a se putea înscrie la liceul dorit.

Imediat după terminarea examenului de simulare la Evaluare Națională, baremele vor fi publicate și pe site-ul kanald.ro. Ulterior, după ora 15:00, baremul de corectare va fi disponibil pe EDU.ro.

Examenul la Limba Română va avea loc pe data de 19 iunie 2023, iar examenul la Matematică pe data de 21 iunie 2023.

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2023: Edu.ro face un anunț important pentru elevi. La ce oră se încheie examenul și când se publică baremul?

Examenul de Evaluare Națională urmează să se desfășoare într-o singură sesiune, cu probe organizate în perioada 19-22 iunie. De asemenea, primele rezultate vor fi disponibile în 28 iunie, iar cele finale, vor fi afișate după contestații, pe data de 4 iulie.

Subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor şi competențelor asociate acestora, conform programelor.

Cum se vor desfășura examenele pentru Evaluarea Națională 2023

Accesul candidaţilor în săli este permis începând de la ora 8:00, până la ora 8:30.

Examenul va începe la ora 9.00.  

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.

De asemenea, trebuie știut că pot beneficia de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană/ a Municipiului București de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor

Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Începând cu ora 9:00, candidații vor primi broșura cu subiectele şi hârtie ștampilată pentru ciornă.

Citește și: Cinci greșeli pe care elevii le fac la examenul de Evaluare Națională. Mare atenție!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Care este calendarul examenului pentru Evaluarea Națională?

- 6 – 9 iunie 2023: înscrierea la evaluarea națională (înscrierea elevilor la examen se face de către secretariatele școlilor)

- 9 iunie 2023: încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

- 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă

- 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă

- 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă

- 28 iunie 2023 (până la ora 14.00): afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

- 28 iunie 2023 (orele 16.00-19.00) – 29 iunie 2023 (orele 8.00-12.00): depunerea contestațiilor

- 29 iunie – 4 iulie 2023: soluționarea contestațiilor

- 4 iulie 2023: afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Care sunt regulile pe care elevii trebuie să le respecte?

- La proba de Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect.

- La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

Candidaţilor le este interzis să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

Încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi sunt eliminați de la proba în cauză.

Elevilor le este permis să intre în sala de examen cu: actul de identitate, stilou/pix de culoare albastră, creion, gumă de șters, riglă, eventual apă și șervetele.

Sursă: edupedu.ro