Barem Română Evaluare Națională 2023. Răspunsul surpriză pe care mulți elevi l-au greșit! Ce ar fi fost bine să scrie la caracterizarea personajului Lia din textul lui Ioan Slavici

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 19 iun 2023, 15:56
barem romana evaluare nationala 2023 Foto(7)

Cum arată răspunsurile corecte la proba scrisă de Limba și literatura română

Sursa: Shutterstock

Barem Română Evaluare Națională 2023. Cum arată răspunsurile corecte la proba scrisă de Limba și literatura română, conform Edu.ro?

UPDATE:  Barem Limba și literatura Română Evaluare Națională 2023. Răspunsurile corecte pot fi consultate pe subiecte.edu.ro.  Din cauza numeroaselor accesări, site-ul poate avea probleme de funcționare.

 

Barem Edu.ro Română Evaluare Națională 2023. Candidații care susțin proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională au la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

UPDATE: Subiecte Română Evaluare Națională 2023

Subiectele primite de elevi la proba scrisă de la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2023 au avut două texte suport, primul din Ioan Slavici – „Limir-împărat” și al doilea din Octavian Paler – „Deșertul pentru totdeauna”. Pe baza acestor texte, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe. La subiectul al II-lea, elevii au avut o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să o caracterizeze pe Lia, personajul din textul lui Ioan Slavic i.

Varianta extrasă a fost cea cu numărul 4, scrie edupedu.ro

 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Barem Edu.ro Română Evaluare Națională 2023

 

Barem Română Evaluare Națională 2023 va fi publicat pe Edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației, pe 19 iunie la ora 15:00! Astfel, candidații care au susținut prima probă din cadrul examenului școlar pot

verifica online baremul de corectare și notare după care vor fi evaluate răspunsurile la Română. 

Baremul de corectare al subiectelor la Limba Română va fi disponibil și pe site-ul kanald.ro.

Candidații trebuie să știe că la proba de limba română un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect.

De asemenea, la proba de limba română un răspuns care constă ȋn marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontala a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

La probele scrise ale Evaluării Naţionale – 2023, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul. Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiectele şi rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2023: Edu.ro face un anunț important pentru elevi. La ce oră se încheie examenul și când se publică baremul?

Calendar Evaluare Națională 2023- probele scrise și afișarea rezultatelor

 

  • 19 iunie 2023:  Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023:  Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023:  Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00):  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00):  Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023:  Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023:  Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

 

Taguri: